NDH Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasyon Program Sorumlusu Mehtap Bağdu, başarılı bir şekilde 3 dönem ‘Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Programı’ düzenlediklerini ve dördüncü programa hazırlandıklarını belirterek, “Yoğun bakım bir ya da daha fazla organ veya organ sistemlerinde işlev bozukluğu nedeni ile yoğun bakım gereken hastaların iyileştirilmesini amaçlayan hasta bakım açısından özellik taşıyan ileri teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış yaşamsal göstergelerin ilişkilendirildiği hastaların tanımlamasını yapmak, hastaları sürekli izlemek, ileri yoğun bakım tedavilerini uygulamak, hasta ve yakınları ile ilişki kurmaktır” dedi.

YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Yoğun bakım servisinde görevli hemşirelerin diğer birimlerde görevli hemşirelerden daha fazla sorumluluk taşıdıklarını ifade eden Mehtap Bağdu, “Çok dikkatli bir gözlemci olmalı, hastanın durumundaki en ufak bir değişikliği anında anlayabilmeli yoğun bakıma özel teknolojiyi kullanabilmelidir. En önemlisi de acil bir durumda ne yapacağını bilip ve çabuk karar verip hızlı bir şekilde hareket edebilmelidir” ifadelerini kullandı.

“KURSLAR SAYESİNDE GELİŞİYORUZ”

NDH Başhekimi Op. Dr. Şafak Çalışkan ise, “Hastanemiz bünyesinde Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikasyon Programı ile başladığımız bu yolculuğumuza Ameliyathane Hemşireliği Sertifikasyon Programı ve Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasyon Programı ile devam ediyoruz. Yoğun bakım hemşireliği eğitimimiz çıtayı daha da yukarıya taşımıştır. Bu eğitimlerin amacı daha nitelikli personel ile bilinçli olarak hizmet vermektir. Ayrıca bu kurslar sayesinde kendimizi de geliştiriyoruz. Dışarıdan gelen sağlık çalışanları ile bilgi alışverişinde bulunuyoruz” diye konuştu.

MÜRACAAT SÜRESİ BAŞLIYOR

Öte yandan, “ Nazilli Devlet Hastanesi tarafından 14 Ekim-25 Kasım 2019 tarihleri arasında Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Eğitim Programı düzenlenecek olup, eğitimin başvuru süresi 4 Eylül -13 Eylül 2019 tarihleri arasındadır. Başvuru yapmak isteyen katılımcılar https://khgmsaglikbakimdb.saglik.gov.tr/…/sertifikali-egiti… duyuru ekinde bulunan başvuru formunu doldurarak Program Sorumlusu olan Mehtap Bağdu’ya ait [email protected] mail adresine gönderebilecektir” bilgilendirmesi yapıldı.