Kahvederesi Yaylası’nda düzenlenen Karacasu Vakfı Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğindeki Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, bir önceki Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın Güvendi, Karacasu Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, Turizm Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu, Karacasu Vakfı kurucularından emekli öğretmen araştırmacı Hüseyin Kuruüzüm, yazar Ali Aytaç, yazar Hatice Olgun ve ilçe sakinlerinin katıldığı toplantı 3 saate yakın devam etti. Eski Belediye Başkanı Büyükyapıcı devir teslim töreninin ardından ilk kez kamuoyuna açık bir toplantıya katılırken söylemleriyle sıcak mesajlar verdi. Özellikle ilçe dışında yaşayan ve sosyal medyada Karacasu’da yapılan ve yapılmayanlar hakkında değerlendirmelerde bulunan isimlerin böyle bir toplantıya katılmaması ise dikkat çekti.

AFRODİSİAS MÜZESİ İLÇEYE KAZANDIRILACAK

“Karacasu’ya gelesin gelir, yaylasına çıkasın gelir, soğuk sularından içesin gelir, bu sevdaya doyum olmaz. Kalp İzmir’e uçar gelir, İzmir’i de sever gelir, bu sevdaya doyum olmaz” sözleriyle açılış konuşmasını yapan Mustafa Demir, vakfın faaliyetlerinden, kurultay çalışmalarından bahsettiği konuşmasında ayrıca jeotermal ile ilgi değerlendirmelerde bulundu. Ardından söz alan Kaymakam Soley, göreve geldiği günden bu yana yaptığı ve yapmaya çalıştığı çalışmalardan bahsetti. Soley, “Karacasu’nun devlet fonlarından daha fazla faydalanması için çalışmalarımı sürdürüyorum ancak Karacasuluların yatırımcılıktan uzaklığı bizi zorluyor. Şehitlik için 3 ay önce çalışmaya başladık. Belediyemiz gerekli yer tahsisini yaptı ve inşaatı da geçen hafta başladı. Önümüzdeki yıllarda sonuçlarını rölöve ve projelendirme çalışmalarımız sürüyor. Sit alanı bir sokağımız var. Boydan boya sokak güzelleştirmesi şeklinde KUDEP ve ÇEKÜL Vakfı ile iş birliği ile yapacağız. Ekim’de Afrodisias Festivali’ni gerçekleştirmek istiyoruz. Maddi sıkıntılar sebebiyle arka plana attık. Karacasu’ya dışarıdan insan çekecek ve dışarıda Karacasu’yu tanıtacak bir etkinlik. Şu an biraz askıya aldık. Nihai karar önümüzdeki hafta belli olacak. Seneye Ağustos ayı içinde Karacasu’ya ve Afrodisias’a yakışır bir etkinlik düşünüyoruz. Girişimcilik ve yatırım konusunda Karacasu’nun en iyi faydayı sağlaması için elimizden geleni yapıyoruz. Barajın kenarındaki düzlükte bir seyir terası oluşturuyoruz. Vali Bey’dan bunun sözünü aldık. Afrodisias’ın girişinde yaptığımız proje şu an Kültür Bakanlığında. Yerel ürünler ve Karacasu’nun tanıtıldığı stantlar ve satış alanları oluşturacağız. Afrodisias müzesinin ilçeye kazandırılması yönünde çalışmalara başladık” dedi.

KARACASULU İŞ İNSANLARINA ELEŞTİRİ

Soley sözlerini, “Hepimizin temennisi bir şeyler kazandırmak. Dışarıda bulunan Karacasulularla temas kurmaya çalıştım. Ben Karacasulu olmayanlardan daha çok destek gördüm. Bir Karacasulu iş adamı bana, ‘Biz yaptığımızı yaptık, Karacasu bize ne verdi?’ dedi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı için yaptığımız bir çalışma için tüm Karacasulu iş adamlarına mektup yazdım. Karacasu’yla hiç alakası olmayan bir firma 2 milyon liralık giyecek desteği verdi, onlar vermedi. Başka iki firma 400 bin liralık destek verdi. Karacasulu bir firma ‘Sen bizden malzeme satın al’ yanıtını verdi. Karacasu bu şekilde kalkınmaz. Karacasu’yu geliştireceksek hep beraber geliştireceğiz” şeklinde tamamladı.

ZEKİ İNAL PROJELERİNDEN BAHSETTİ

Toplantıda konuşan Zeki İnal, “Böyle bir çalışma yaptığınız için Vakfımıza teşekkür ediyorum ama Kaymakam beyin serzeneşindeki gibi Karacasu sevdalıları 3-5 kişiden oluşmamalı. Hepinizden Allah razı olsun. Büyük emekler verdiniz. Ben de Karacasu’da doğmamış olsam da Karacasulu oldum. Burada yaşadım, burada doydum. İnşallah burada meyve vermeye başlayacağım. Karacasu’da istihdam sağlamak için fabrika kuracağım demekten ziyade turizme odaklanmamız lazım diye düşünüyorum. Karacasu’yu atağa kaldıracak olan tanıtım ve turizm. Ballıpınar’da mesire alanı projemiz var. Yakında zamanda Töz Evi’nin restorasyonuna başlıyoruz. Büyükdağlı Mahallesinde muvafakatname alıp çalışmalara başlayacağız. Afrodisias’ta olimpik spor oyunlarının yapılması sözünü aldım” dedi.

“KARACASULULAR HİÇBİR ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEDİ”

Kaymakam Ahmet Soley’in Karacasulu iş adamlarının ilçeye destek vermediği şeklindeki serzenişlere yazar Hatice Olgun, “Karacasu deyince tarihte Karacasulular yollarını, hastaneleri, okullarını hep birlikte yapmışlardır. Hiç devletten beklememişlerdir. Bu işleri yapmak için gerek maddi anlamda yükün altına girmişler gerek amele olarak çalışmışlardır. Karacasu halkı bunu hep yapar. Dedebağ Keşkek Hayrı da bu güzelliklerin örneğidir. Karacasu halkının mayasında bu var. İkinci kitabımın baskısı hazır. Bunun gelirlerini de Karacasu için harcayacağım” ifadeleriyle karşı çıktı.

“NE OLUR JEOTERMAL DEMEYİN”

Eski Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı da toplantıda konuşulan ve kendi dönemini ilgilendiren konular hakkında açıklamada bulundu. Büyükyapıcı, “Kahvederesi’ndeki sulama ihtiyacı konusu gündeme geldi. Benim dönemimde depo yeri hazırlandı. Projesi çizildi, ASKİ’ye sunuldu. Dilekçeleri verilmiş. Ben de takipçisi olacağım. İnşallah sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız da takipçisi olur. Kahvederesi’nin kapalı sistem suya kavuşmasını en çok isteyenlerden biriyim. Kanalizasyon da benim dönemimde Ozan sitesine kadar getirilmişti. Bu da Kahvederesi’yle tamamlanacak seviyede diye biliyorum. Verilen dilekçelerle de bu sorun çözülecektir. Karacasu için düşülen projelerden biri yine Afrodisias Müzesi’nin Karacasu’ya taşınması. Bu da benim dönemimde hayal ettiğim bir projeydi. Seramik ocaklarına ve Büyükdağlı’daki tarihi sokağa yakın konumda olduğu için Cuma Mahallesi’ndeki 100 dönümlük arazide bu projeyi hayata geçirmek istiyorduk. Satış yerleri, müzesi, yürüyüş yerleriyle güzel bir sistem orada kurulabilir. Yürüyüş yolları projesi çok doğru bir proje. Ayrıca belirtmek isterim ki ne olur jeotermal demeyin. Jeotermal deşarj edilmesi mecburi ama sonra iş değişiyor. Tarım ürünlerine ve havaya verdiği zarar belli. Şu yaylamızın güzelliği ortada. Ne olur jeotermal demeyin” dedi.

“KARACASULULAR ÇOK ŞEY YAPTI YİNE YAPAR”

Kaymakam Soley’in iş adamlarının Karacasu’ya sahip çıkmadığı şeklindeki sözlerine karşılık Büyükyapıcı, “Karacasu’muz için yapılan bu toplantıların çok güzel olduğunu verimli olduğunu düşünüyorum. Karacasu Vakfımız ve ilçemizin ileri gelenleri sayesinde ilçemize çok güzel yatırımlar geldi. Bugünlerde çok yatırım gelmesinde Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza bir defans gelmiş olabilir. Bir duraklama olabilir son yıllarda. Ama Karacasu Vakfı devreye girdiğinde bizler devreye girdiğimizde çok işler başardık. İnci Holding üniversite binamızı yaptı. Kırçiçeği Anadolu Lisesini yaptı. Kavurmacılar Ortaokulumuzu yaptı. Mustafa Günday hastaneyi tadilat etti. Bu Karacasu sevdalıların hakkını yemeyin. Onların gönlünü aldığımızda ilçeye çok şey yaparlar. Ne olur onların hakkını yemeyelim. Karacasu yönetenler zor duruma düştüyse Vakfımız devreye girsin, bizler devreye girelim. Karacasu için bu sevdalılar çok şey yaptılar ve yine yaparlar” dedi.