Usulsüzlüklerle ilgili hukuki mücadele başlattıklarını belirten Atay, “Bunları imzalayan kişilerin akrabalık ilişkileri olduğu saptanarak organize bir şekilde belediyenin soyulduğuyla ilgili iddiamızı savcılığa bildirdik” dedi.
Efeler Belediyesi’nde 100 günlük icraatlarını kamuoyu ile paylaşmak amacıyla Başkan Atay, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Efeler Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş ile birlikte müdürler katıldı. Toplantı öncesinde Başkan Atay’ın yaptığı ve yapmayı planladığı projelerle ilgili sinevizyon gösterisi gerçekleşti.

“ENKAZ DEVRALDIK”


“Efeler Belediyesi’ni maddi ve manevi anlamda enkaz olarak devraldık” diyerek konuşmasına başlayan Atay, belediyenin işleyişindeki sorunlar nedeniyle borcun 19 milyona yaklaştığını belirtti. Efeler Belediyesi’ndeki yapıyı değiştirdiklerini dile getiren Atay, “Belediyenin işleyiş tarzında çok büyük rahatsızlıklar olduğunu gördük. Kimin ne yaptığı belli olmayan bir yapıyı sonlandırdık. Buradaki insanların halka hizmet etmesi gerektiğini hatırlattık. Uygun görmediğimiz arkadaşlarla yollarımızı ayırdık, uygun gördüğümüz arkadaşlarla yola devam ediyoruz. Daha önceki toplantıda 17 milyon 484 bin TL borç olduğunu söylemiştim. Mali işlerdeki yeni görevlendirmelerle bugünkü borcun 18 milyon 987 bin 512 lira olduğunu bugün öğrendim” dedi.

“HAVA ÖLÇÜM CİHAZI ALACAĞIZ”


Jeotermalden çıkan gazlar nedeniyle vatandaşın zehirlenmesine karşı olduğunu ifade eden Atay, şunları kaydetti: “Seçim zamanı herkese söyledim ben elektrik üretimine karşı değilim, jeotermallerin çıkardığı gazlar nedeniyle hayatımızı zehirlemesini engellemek için bu gücümü, bu makamımı halkın çıkarı için kullanmaya söz verdim. İlk gelir gelmez Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü kurduk. Bu müdürlüğümüzün ek bütçesi ile yeni bir cihaz alacağız. Hidrojen sülfür zehirli bir gazdır. Havada insan sağlığını tehdit eder boyutta var olduğuna inanıyoruz. Ben Efeler halkının soluduğu havanın içerisinde hidrojen sülfürün ne kadar olduğu, hangi oranda olduğunu sağlığımızı ne kadar etkilediğini halkımızın bilme hakkının olduğunu düşünüyorum. Bunu ölçecek olan cihazı da on gün içerisinde satın alıp çalışır hale getireceğiz.”

İNTİHAR SEBEPLERİ ARAŞTIRILIYOR


Atay, Aydın ili ve Efeler ilçesinin intihar vakalarında Türkiye birincisi olduğunu belirterek, “Bu intihar olaylarının neler olduğu konusunda intihar çalışma grubu kurduk. Burada yaşanan intihar vakalarının sorunlarının neler olduğunu öğrenip, sorumluluğumuz çerçevesinde bunu ortadan kaldırmak için çalışacağız. Bir buçuk ay sonra bu raporu ortaya koyacağız” diye konuştu.

“ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ


Görev yaptığı dönemde yaptığı çalışmaları anlatan Atay, “Her şeyi doğru yapamayabiliriz, elbette eleştirilere açığız. Bizden önce İs Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri satın alınıyordu. Belediyede görevli ve bu konuda sertifikalı arkadaşları göreve getirdik. Bu hizmeti kendi bünyemizde verdiriyoruz ve yaklaşık 280 bin lira tasarruf ettik. Temizlik hizmetlerine gelen 620 talep karşılandı. Kültür Müdürlüğümüz bu dönemde yoğun çalıştı. 5 tiyatro gösterisi, 2 festival, 6 sergi açtık. Nikah sayımız bin 227 oldu. Bin 900 bordür döşeme ve 20 bin metrekare ham yol yaptık. İmar işleri için belediyemize 819 müracaat oldu. Bunlardan 745’i cevaplandırıldı. 80 iskan raporu verildi. Ruhsat için 6 proje onaylandı” diye konuştu.

“3 KREŞ YAPACAĞIZ”


Atay, “Nikâh salonlarımız az. Nevzat Biçer Nikah Salonu gelecek ay bitecek. Büyükşehir orayı bize devretti ve güzel bir konseptle herkes nikahını orada yapacak. Büyükşehir ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Annelerle ilgili çalışma yapacağız. 3 kreş ve park yapacağız. Bunları seneye yetiştirmek istiyoruz. 5 yapacaktık ancak yer etütleri uygun çıkmadığı için 2’sinden vazgeçtik. Çocuklar teknoloji bağımlısı oldu. Anne babalara yönelik eğitim çalışması ile çocuklar sosyalleşecek. ÖR-KOOP’tan günlük 2 bin litre süt alacağız, yoksul ailelere her gün 1 litre süt vereceğiz. Çocukların beslenme çantalarına meyveler koyacağız. Her ay Efeler’de sağlıklı günler paneli yapacağız. Spor sanat dünyasının tanınmış kişilerini getireceğiz. Söyleşiler yapılacak. 50 çöp konteyneri alacağız 4 bin litrelik” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ”


Büyükşehir ile uyum içerisinde çalıştıklarının altını çizen Atay, “Pınarbaşı’nın kullanım hakkı Efeler Belediyesi’ne geçti. Orada yeni konsept uyguluyoruz. Anıtlar Kurulu nedeniyle proje yavaş ilerliyor. Oradaki 2 atıl binayı yıktık. Üniversitenin başlamasıyla orada öğrencilere konser vereceğiz. 29 Ekim’de de Efeler’de konserler zincirleri olacak. Sokak hayvanları için kısırlaştırma merkezi yapacağız. 11-15 Ekimde kısa metraj jeotermal konulu kısa film festivali düzenleyeceğiz. Uluslararası boyutta briç ve dama şampiyonalarına ev sahipliği yapacağız. Zafer Meydanını Büyükşehir Belediyesi’ne devrediyoruz. Menderes Parkı ise devralacağız. Orada da farklı konsept olacak. Efeler Belediyesi şehir tiyatroları kuracağız. Teleferiğin kullanılmasını doğru bulmuyorum. Ben kullanmayacağım. Logomuz konusunda vatandaşlardan yüzde 92.8 değişim talebi geldi. Güzel işler çıksın diye birincilik ödülünü 20 bin lira olarak belirledik” diyerek yapacağı projeler hakkında bilgiler verdi.

17 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU


Önceki dönemde belediyenin organize şekilde soyulduğunu ifade eden Atay, “Belediyemiz bünyesinde Teftiş Kurulu kurduk. 6 kişiyle ilgili disiplin işlemi yapılıyor. Kamu ihale kanuna aykırılık nedeniyle 17 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Savcılığa intikal eden dostlar var. Haklarında dava açıldığında paylaşacağız. İhale yapılamadan, mallar alınmadan belediyeye faturalar kesilmiş. Organize işler olmuş. Bunları imzalayan kişilerin akrabalık ilişkileri olduğu saptanarak organize bir şekilde belediyenin soyulduğuyla ilgili iddiamızı savcılığa bildirdik” diye konuştu. Atay, belediye borçlarından 7 milyon lirasını hiç ödeme yapmadan geri aldırdıklarını sözlerine ekledi.