Konuyla ilgili açıklama yapan Cemal Sarı, Alman otomotiv devi Volkswagen’in 123. fabrikasını Türkiye’de kurmayı planladığını, yer seçimi konusunda içinde Aydın’ın da olduğu bazı illerin adının geçtiğini, Kasım 2019’da yer konusunun kesinleşeceğini, fabrikanın ise 2022’de üretime başlayacağı yönündeki haberleri medyadan takip ettiklerini dile getirdi.

"HEYET KURULMALI"


1,3 milyar Euro’luk bir yatırım ve yaklaşık 5 bin kişilik istihdam oluşturacak olan bu fabrikanın, bulunduğu ile ve çevresine ekonomik olarak büyük katkı sağlayacağına değinen Cemal Sarı, “Gerek direk, gerekse endirekt olarak binlerce aileye iş ve aş temin edecek, bulunduğu çevredeki insanların ekonomik refah düzeyini yükseltecektir. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu, Volkswagen’in Türkiye’de kurmayı düşündüğü fabrika için Aydın olarak ev sahipliği yapabileceğimiz noktasında önemli bir çağrıda bulundu. Sayın Çerçioğlu’nun çağrısı Aydın ve Aydınlılar için çok kıymetli bir çağrıdır. Bu konuda İYİ Parti İl Teşkilatı olarak bu çağrıya tam destek veriyor ve biz de Aydın’da böyle bir yatırım için her türlü destek vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.
Çerçioğlu’nun çağrısının karşılık bulması adına harekete geçilip Aydın’ı temsilen bir heyet kurulmasını öneren Cemal Sarı, ilgili firmanın yetkilileri başta olmak üzere girişimlerde bulunulması gerektiğine dikkat çekti.