Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD) down sendromlu Tuncay'ın hayalini gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Ömer Tatil Köyü mutfağında gerçekleşen etkinlik Ayvalık Balıkçısı’nda devam etti. KUPAD Başkan Yardımcısı, otelin baş aşçısı Aydın Sürer'le birlikte tezgaha geçen Tuncay, mutfakta çalışanlara görev dağılımı yaptı. Ailesi için ocağın başına geçen aşçı Tuncay, salata yaptı, tavuk sote hazırladı, irmik helvası tatlısı yaparken Nusret'e rakip olduğunu ifade etti. Mutfak çalışanları çok sevdiklerini belirttikleri Tuncay'ı her zaman beklediklerini söyledi. Otelin baş aşçısı Aydın Sürer de Tuncay'ı gittiği bir etkinlikte tanıdığını, en büyük hayalinin aşçı olmak olduğunu öğrenince otele davet ettiğini söyledi.

AŞÇI KIYAFETİ HEDİYE EDİLDİ


Sürer ayrıca, "Toplumda down sendromlu bireylerin kabiliyetleri ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu projeyi devam ettirmek istiyoruz. Down sendromlu çocuklarımızın hayal gücünün ne kadar geniş olduğunu aktarmada köprü olduk ve bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Onların yanında olmanın bizim için önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Büyük bir iş yapmanın mutluluğunu yaşayan Tuncay Buldan'a KUPAD Başkan Yardımcısı Aydın Sürer, aşçı kıyafeti hediye etti.
.