Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetecileri Tazen Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda ağırladı. Programa Başkan Özcan’ın yanı sıra Başkan Yaradımcıları Kadir Mutlu, Soner Yelkovan, Mert Öreroğlu, Şahsettin Polat, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ve gazeteciler katıldı.

“BASINA DESTEK OLUYORUZ”

Başkan Kürşat Engin Özcan, programda yaptığı konuşmada Basın Bayramı’nı kutlarken, basının halkla ulaşma noktasında çok önemli olduğuna değindi. “Sansüre karşıyız” diyen Özcan, gazetecilerin en çok ekonomik açıdan sıkıntı yaşadıklarını ifade ederken, “Basın kuruluşlarına Nazilli Belediyesi olarak eski dönemden kalan gazetelere olan 285 bin liralık borçları 60 bin civarına indirdik. Tüm gazetelere adil davranmaya çalışıyoruz. Ekonominin durumu da malum, dikkatli ve hesaplı olmak durumundayız. Göreve geldiğimizde belediyenin 102 milyona yakın borcu vardı. Biz bu borcun üç ay içinde hiç yeni borç yapmadan 8 milyon 630 bin liralık kısmını ödedik” dedi. Başkan Özcan programa katılan gazetecilere günün anısı olarak üzerinde isimlerinin yazılı olduğu kalem ve defter hediye etti.

“SANSÜRÜN ADI EKONOMİK BASKI OLDU”

Günün anlam ve önemi hakkında açıklama yapan Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan ise basın sektörünün sorunlarına değindiğin konuşmasında, “Günümüzde sansürün adı değişmiş ekonomik baskı olmuştur. Son 17 yılda basın ikiye bölündü. Bir taraf siyasal iktidarın yaptığı her şeyi eleştirirken diğer taraf ise her şeyi alkışlıyor. Bu tutumun temelinde ekonomik kaygılar var. Oysa gazetecilik 'Halkla ilişkiler' mesleği değil, kamu adına hesap soran bir meslektir. Gazetecilik mesleği, ekonomik zorluklarla başa çıkmak için mücadele verirken, yapılan kanun değişiklikleri ile daha da darboğaza sokulmakta, halkın doğru haber alma hakkı gasp edilmektedir” diye konuştu. Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Ümit Özmen de siyasi erklerin öncelikle Basın Yasası'nı güncellenmesini, ardından internet gazeteciliği yasasını çıkarmasını talep etti.