Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Çakmar Mahallesi'nde faaliyet gösteren ADÜ Ziraat Fakültesi, Tarım Müzesi Projesi'ni hayata geçirmek için yaptığı hazırlık çalışmalarını yoğunlaştırdı.

"ÖĞRENCİLERİMİZ ŞANSLI"


15 Mart'ta göreve başlayan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, fakülte hakkında bilgi verdi. Gençsoylu, ADÜ Ziraat Fakültesi'nin 1994 yılında kurulduğunu belirterek, "Yaklaşık 25 yıllık geçmişe sahip bir fakülteyiz. 2 bin 400 dekarlık arazimiz, yaklaşık 100 öğretim üyemiz ve bin 770 öğrencimiz var. Bitkisel ve hayvansal üretimler yaparak satıyoruz. Öğrencilerimiz de üretim süreçlerine dahil olarak meslekleri ile ilgili bilgileri uygulamalı olarak öğreniyor. Türkiye'de çiftlik içerisinde olan tek ziraat fakültesiyiz. Bu anlamda öğrencilerimiz çok şanslı" dedi.

"PROSEDÜRLERİ AŞACAĞIZ"


Aydın'a Tarım Müzesi kazandırmak istediklerini açıklayan Dekan Gençsoylu, "Tarım Müzesi projemiz var. İki dönem önceki dekan bey, tarım alet ve ekipmanları toplamaya başladı. Ancak bu projenin bir türlü arkası gelmedi. Önümüzdeki dönemde prosedürleri aşarak Aydın ve Türkiye'ye Tarım Müzesi kazandırma amacındayız. Bu zamana kadar fakülte bünyesinde toplanan tarım alet ve ekipmanlarını da müzemizde sergilemeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.