Olay, Söke sanayisinde meydana geldi. Evli ve iki çocuk babası Yusuf Türkmen, fan motoru arızalanan arabasını tamir ettirmek için sanayideki oto elektrik tamircisine götürdü. Türkmen, tezgahın başında arabasının fan motorunu tamir eden ustanın yanında beklediği sırada talihsiz bir kaza gerçekleşti. Türkmen'in iddiasına göre, arka kısımda tamire gelen bir otomobilin direksiyonun başında bulanan çırak olarak çalışan adının İlyas olduğu öğrenilen 15 yaşındaki çocuk, otomobili gazına basarak hareket ettirdi. Hızla işyerinin içerisine yönelen otomobil Türkmen'e çarptı. Kazanın ardından otomobil ile tezgah arasında sıkışan talihsiz adam ağır yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından Türkmen, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Türkmen'in her iki ayağında etler parçalanırken doku zedelenmesi nedeniyle ayakları sargıya alındı. Talihsiz kazanın ardından ayağa kalkamayan Türkmen, yatağa mahkum olurken çalışamaz hale geldi.

"BİZE İNANMASAYDIN"

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında işyerinde usta olarak çalışan Tahsin K, Türkmen'e çarpan otomobili kendisinin kullandığını söyleyerek suçu üzerine almak istedi. İşyerinin güvenlik kameraları incelendiğinde ise otomobili 15 yaşındaki çocuğun kullandığı ortaya çıktı. İşyeri sahibi İ.G. olayla ilgili şikayetçi olmamasını istediği Türkmen'in tüm bakım masraflarının karşılayacağı sözünü verdi. Kredi kartı borcu olan ve kendisine teklif edilen 3 bin lirayı kabul eden Türkmen, olayla ilgili şikayetçi olmadığına dair kağıda imza attı. Fakat Türkmen'in hastane masrafları karşılanmadı. Ayağa kalktıktan sonra kazanın gerçekleştiği işyerine giden Türkmen, parasını istedi. İşyeri sahibi İ.G ile usta Tahsin K., "Bize inanmasaydın' diyerek Türkmen'i işyerinden kovdu. Türkmen ısrarı nedeniyle darp edildi. Bunun üzerine Söke Cumhuriyet Savcılığı'nın yolunu tutan Yusuf Türkmen, kendisini darp edip tehditte bulunduklarını ileri sürdüğü İ.G ve Tahsin K.'den şikayetçi oldu. Türkmen, telefon kayıtlarını da savcılığa delil olarak sundu.

MUCİZE ESERİ HAYATTAYIM

Türkmen başına gelen korkunç kazayı Ses Gazetesi'ne anlattı. Yaşadığı olayın ardından hayatının mahvolduğunu dile getiren Türkmen, "Tamir dükkanında üzücü bir kaza geçirdim. Mucize eseri hayatta kaldım. Ehliyeti olmayan, daha küçücük bir çocuğa araba emanet edilmesi cinayet gibi bir şeydi. Kazanın ardından işimden mahrum kaldım. Yataktan kalmaz hale geldim. Kazayı yapan çocuk, işyeri sahipleriyle uzlaştı. Benden şikayetçi olmamam istendi. Hastane masraflarımı karşılayacaklarını söylediler ancak bu sözü yerine getirmediler. Hakkımı aradığım için bana küfür, hakaret ve tehditlerde bulunup darp ettiler. Yaşamım alt üst oldu. Şikayetçi oldum" dedi.