Okul ders başarıları ve LGS başarıları da iyi olan Karacasulu öğrenciler, spor alanında kariyer yapmak için Spor Lisesi'ni tercih ederken, Karacasulu 2 öğrenci aldıkları puanlarla okula ilk 2 sırada girme hakkı kazandı. Karacasu Şehitleri Ortaokulundan özel yetenek sınavına başvuran 7 öğrenciden tamamı başarılı olurken, Yenice Ortaokulundan da 1 öğrenci aynı okula girme hakkı elde etti. Yakın zaman içerisinde çeşitli spor branşlarında kazandıkları başarılarla ilçenin gururu olan öğrenciler 1-5 Temmuz tarihlerinde İncirliova’da düzenlenen özel yetenek sınavında ter döktü.

8 ÖĞRENCİ GÖNDERDİ

Karacasu Şehitleri Ortaokulu öğrencileri Sudenur Ekiz 2., Büşra Fışkınlı 3. olarak spor lisesine girerken, öğrenciler hem ailelerine yardım edip hem de sınavlara hazırlanarak bu başarıyı kazandıklarını ifade etti. Yine Karacasu Şehitleri Ortaokulu öğrencileri Mehmet Aytar, Gonca Taşkın, Ali Uluman, Ali Meral, Kadir Kocabıyık ve Yenice Ortaokulu öğrencisi Ahmet Efe Çulha da bu okula giren öğrenciler oldu. Daha önce de spor lisesine gönderdiği öğrencilerle bilinen Karacasu, bu yıl 8 öğrenci ile önemli bir başarı elde etti.

ÖĞRENCİLERİN ÖRNEK OLMASINI İSTEDİ

Kaymakam Ahmet Soley, başarılı öğrencileri makamında kabul edip birer hediye ile ödüllendirdi. Kaymakam Ahmet Soley, öğrencilerin başarısını kutlarken tüm öğrencilere örnek olması gerektiğini söyleyerek; "Ülkemizin tüm yerleşim yerlerinde bulunan özel yetenekli öğrencilerimizin özgün tanılama araçlarıyla tespit edilmesi ve gelişim süreçlerinin desteklenerek izlenmesi, bu öğrencilerimizin uzun vadede hem bireysel yaşamlarına hem de ülkemizin büyümesine katma değer oluşturmaları sağlanacaktır. Öğrencilerimiz sınavlara açılan kurslar sayesinde hazırlanmıştır. Öğrenim hayatlarına kendi yetenekleri doğrultusunda devam edecek olan öğrencilerimizi tebrik eder, bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim" şeklinde konuştu.