Aydın Büyükşehir Uluslararası Makedon ve Rumeli Göçmenleri Derneği ile Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 19. Uluslararası Makedonya ve Rumeli Göçmenleri Folklor Festivali düzenlendi. Efeler Atatürk Kent Meydanı'nın ev sahipliği yaptığı festivale Makedonya Göçmenlik Bakan Yardımcısı Yana Velkovska, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydın Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Hakan Genç ve Tahir Olçum ile vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi folklor ekibinin zeybek gösterisi ile başlayan festivalde Makedonya ve Sırbistan'dan gelen folklor ekipleri, kültürlerini yansıtan gösteriler sundu. Büyük beğeni toplayan folklor gösterilerinin ardından sanatçı Rumeli Ekrem ve Sako Band grubu konserler verdi.

Aydın Büyükşehir Uluslararası Makedon ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Turgut Gülmüş, yaptığı açıklamada Balkan ülkeleri vatandaşlarının son 5 yıldır ticaret ve turizm açısından Türkiye'yi tercih ettiklerini söyledi.

Türkiye'ye gelmeyi tercih etmeden önce Balkan ülkeleri vatandaşlarının Yunanistan, Sırbistan ve Karadağ'a gittiklerini belirten Gülmüş, "Aydın’da yaptığımız festivallerde Kuşadası'nı, Didim’i ve ören yerlerini gördüklerinde çok beğendiler. Artık buraya geliyorlar. Festivaller sayesinde hem dostluğumuzu daha ileri boyuta taşıyoruz, hem de ülkemize ticaret ve turizmle ekonomik katkı sunuyoruz" dedi. Gülmüş, festivale verdiği destekten dolayı Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ettiğini ifade etti.