Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Karacaören Mahallesi İlk-Ortaokulu’nda sözleşmeli olarak bir seneden bu yana görev yapan 24 yaşındaki 3-A şubesinin çiçeği burnunda sınıf öğretmeni Helin Karadere, ders anında öğrencilerine hayallerini sordu. Öğrencilerinden aldığı cevabın uçağa binmek olduğunu öğrenen Helin öğretmen, çocukların bu hayallerini de videoya çekti. Bir kırsal mahalle okulunda görev yaptığını belirterek çocukların hayalini gerçekleştirmek adına bu videoyu sosyal medyada Türk Hava Yolları başta olmak üzere birçok kişiyi etiketleyerek paylaşan Helin öğretmene, bir ulusal kanaldan dönüş oldu.

HAYAL GERÇEK OLDU

‘Çocukların hayalleri gerçek olsun’ adını verdiği proje kapsamında köy okulundan servislerle yola çıkan 16 çocuk, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaştı. Buradan uçağa binerek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen çocuklar ardından İstanbul turuna Aquapark ziyaretiyle başladı. Daha sonra Tuzla Marina’daki Aslan Park ve Akvaryumu gezen Karacaörenli çocuklar, İstanbul Sütlüce’deki MiniaTürk’te hem Türkiye hem de İstanbul turu yaptı. Hayallerle yola çıkan 16 Karacaörenli çocuk, İstanbul’da gezmedikleri yer bırakmazken, günü birlik gezinin ardından gözlerindeki mutlulukla tekrar uçakla köylerine döndü.

“UÇAĞA BİNMEK HAYALİMDİ”

Etkinliğe katılan öğrencilerden Gözde Yalçınkaya kendilerine bu imkanı verenlere teşekkür ederek, “Uçağa binmek benim hayalimdi. Hayallerim gerçek oldu ve çok mutluyum” dedi.

“ÇOK MUTLU OLDULAR”

Öğrencilerinin bu etkinlik karşısında çok sevindiğini ve bu sevinç karşısında kendisinin de mutlu olduğunu ifade eden sınıf öğretmeni Helin Karadere, “Uçağa binmek öğrencilerim için hayaldi. Bu hayal Atv, A Haber ve Ali Sabancı sayesinde gerçek oldu. Sadece uçağa binmekle kalmayıp İstanbul turu da yaptık. Miniklerimin yüzü güldüğü için çok mutluyum. Bu hayalimizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Öğrencilerimizle kendi çocukları gibi ilgilenen A Haber muhabir ve kameramanı Mahmut Keşan ve Nazmıcan Tanrıöver'e çok teşekkür ediyorum. Bana bu projede destek veren başta müdürümüz Şule Yapıcıoğlu, müdür yardımcımız Kenan Düzgün ve Karacaören İlk-Ortaokulu öğretmen arkadaşlarıma ve aileme çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.