Bakımsızlığı ile hayvanseverlerin tepkisini toplayan Kedi Evi'nin atıl vaziyeti, proje ortaklarının hayvan sevgisini de bu şekilde gözler önüne serdi. Aydın Valiliği ve Hayvanları Koruma Derneği’nin ortak projesi olan Kedi Evi, 2014 yılında dönemin Valisi Erol Ayyıldız’ın talimatı ile İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle yapılmıştı. Efeler’deki Pınarbaşı Mesire Alanı’nda yapılan her biri 20 kedinin barınmasını sağlayacak şekilde tasarlanan 8 adet kedi evi ve 10 adet köpek kulübesinin bakımsızlığı, hayvanseverler tarafından tepki topluyor.

PROJE AMACINA ULAŞMADI

Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, açılış konuşmasında, “Kedi evlerinin yerleştirilmesi için kedilerin yoğun olduğu ve gönüllülerin bulunduğu bölgeleri de tespit ederek ilk kedi evini yerleştirdik. Gönüllülerimiz tarafından kedi evlerinin temizliği yapılarak mama ve suları konacak. Artık sokakta yaşayan kedilerimizin soğuk günlerde, yağmurda sığınacakları yuvaları var. Kedi evlerinin yapılmasını 3 yıldır talep ediyorduk. Bu aslında Belediyenin görevi ama bize Aydın Valimiz Erol Ayyıldız destek oldu. Kendisi de bir hayvansever. Valimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı. Ancak yapılan açıklamalara karşı proje amacına ulaşmadı.

‘HAYVANLAR AÇ KALMASIN’ PROJESİ DE BAŞARISIZ OLDU

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri de, Kedi Evi için ‘Hayvanlar Aç Kalmasın’ projesi başlatmıştı. Proje kapsamında kedi evlerinin temizliği ve buralara yiyecek bırakılması konusunda destek olunması hedefleniyordu. Fakat öğrencilerin yürüttüğü bu proje de lafta kaldı. Yaşanan bu durum hayvanseverleri derinden üzdü.

YETKİLİLERE SESLENDİLER

Kaderine terk edilmiş olan Kedi Evi’nin bakım ve onarımının yapılarak atıl vaziyetten kurtarılmasını, yeniden faaliyete sokulmasını isteyen hayvanseverler, yetkililere seslendi. Türkiye’ye örnek olacak bu projenin başarısız olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirten hayvanseverler, “Kedi Evi 2014 yılında açıldı ancak amacına bir türlü ulaşamadı. Tamamen ilgisizliğe terk edilerek boşuna yapılmış bir projeymiş gibi kaldı. Biz hayvanseverler olarak bu hayvan barınaklarının yeniden elden geçmesini ve amacına hizmet etmesini istiyoruz. Bu anlamda da yetkililerden destek bekliyoruz” dediler.