Nazilli Sümer Park içinde toplanan Kocakurt Auto Garage, Punto 09 Team, Reno Clup 09, Wooow Plus, Tipo Krallığı gibi gruplar otomobilleriyle buradan hareket ederek, Belediye Meydanı, Şehir Stadyumu ve Pastaneler kavşağından dönerek Belediye Meydanında konvoy sona erdi. Belediye Meydanına gelen grup üyeleri son günlerde yaşanan çocuk ölümlerini basın açıklamasıyla protesto etti ve benzer olayların yaşanmamasını temenni ettiler. Burada grup adına açıklamaları Yaşar Kocakurt ve çocuklar adına da Beyzanur Köksal yaptı. Kocakurt açıklamada, “Bugün, #gizem #eylül #leyla ya yarın? Buna kim dur diyecek? "Sen ben" kısaca biz! Bu istismara, bu alçaklığa, dur demek için tepkimizi daha büyük mercilere göstermek için toplandık” dedi.

“SUÇLULAR CEZASIZ KALMASIN”

'Çocuklara yönelik şiddet son bulsun' diyen Kocakurt “Korkarak yaşamak istemiyoruz. Toplumun duyarlılığını daha net bir şekilde göstermesi gerektiğine inanıyor, toplumun tüm kesimlerini sivil toplum kuruluşlarını her türlü şiddete, çocuklara yönelik istismar ve şiddete karşı tek yürek olmaya çağırıyoruz. Bu ülkenin geleceğine harç koyan çocuklarımız. Lütfen çocuklarımıza yönelik şiddet son bulsun. Ne gerekiyorsa yapın. Biz sizin arkanızdayız. Bizim vicdanımız el vermiyor. Suçlular cezasız kalmasın” ifadeleri kullanıldı.

“ARTIK KORKMAK İSTEMİYORUZ”

Çocuklar adına konuşan Beyzanur Köksal’da yaptığı kısa açıklamada, “Benim hayallerim var; öğretmen, doktor, polis olmak. Gizem’in, Leyla’nın, Eylül’ün hayalleri vardı. Ama onlar şimdi bir melek. Biz artık korkar olduk. Bisiklete binmekten, parka gidip salıncakta sallanmaktan, hayallerimizin peşinde koşmaktan korkar olduk. Ama artık korkmak istemiyoruz” dedi.

Haber Videosu