Ankara Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bağlı yedi personel ile on iki engelli vatandaşın bulunduğu grup denize girmek için Didim’e geldi. Grubu Didim’de, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş karşıladı. Bir haftalık gezilerinde Grand Didima Otel'de konaklayacak olan grup, Didim Engelsiz Plaj’da denize girdi. Ardından İstanbul Grill Restoran Sahibi Yıldırım Kızılkaya, Ankara’dan gelen misafirleri öğle yemeğinde ağırladı.

"DİDİM ENGELLİLER İÇİN YAŞANILIR BİR KENT"

Grup adına konuşma yapan Eğitmen Gönül Canlı, geçen seneden beri Didim’e gelip tatil yapmayı planladıklarını ve nihayetinde de engelli çocukların tatil planını gerçekleştirdiklerini belirtti. Gönül, “Çocuklarımızın tatil hayalini gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Didim, engelli vatandaşlar için gerçekten güzel ve yaşanılır bir yer. Sağ olsun Bedri Bey bu konuda elinden gelenin fazlasını yapıyor. Bize karşı tavrı ve misafirperverliği, ilgi ve alakası gerçekten çok iyi. Her türlü ihtiyacımıza, isteğimize koşuyor. Biz bir istediysek, o on veriyor. Kendisine hem kendi adıma, hem de engelli çocuklarımız adına çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

“PLAJIMIZ TÜM ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE AÇIKTIR”

Altıntaş ise Ankara’dan Didim’e gelen misafirlerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Didim’in Engelsiz Plajı'nın tercih edilmesi, dışarıdan bilinmesi gerçekten güzel bir şey. Didim Engelsiz Plajı sadece Didim’deki kardeşlerimize değil, yurdumuzun her köşesinde yaşayan engeli kardeşlerimize açıktır. Onları ağırlamaktan mutluluk duyarız.” dedi.