Sağlık sektöründen emekliye ayrılan 67 yaşındaki 2 çocuk sahibi Fikret ve Emine Erdoğan çifti, sosyolojinin ardından, üçüncü üniversite olarak tarihe başladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Fikret Erdoğan, devletin sağlık kurumlarında 34 yıl hekimlik yaptı. Severek yaptığı mesleğinden 2011 yılında emekli olan Fikret Erdoğan'ın kendisi ile aynı üniversitenin Eczacılık Bölümü'nü bitiren eşi Emine Erdoğan da 6 yıl devlette çalıştı. Çocuklarını büyütmek için 10 yıl ara verdiği iş hayatına kendi eczane dükkanını açarak geri dönen Emine Erdoğan, toplamda 29 yıl çalıştıktan sonra eşinin de talebi üzerine 2013 yılında emekliye ayrıldı. Boş vakitlerini, sınavsız ikinci üniversite okuyarak değerlendirmeye karar veren çift, Eskişehir Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Sosyoloji Bölümü'nü tercih etti. Her alanı ilgilendirdiği için okumaya başladıkları bölümü, 2013 ile 2017 yılları arasında onur ve yüksek onur belgeleri ile tamamlamayı başaran çift, 2018 yılında da yine AÖF'nin Tarih Bölümü'ne kayıtlarını yaptırdı. Sınavlarını geçmek için evde birlikte ders çalışan çift, yapmaktan mutluluk duydukları okumayı, topluma faydalı olmak için sürdüreceklerini ifade etti.

"OKUMAKTAN BÜYÜK KEYİF ALDIK"

İş hayatına alıştıkları için emekliliğin kendilerine çok zor geldiğini belirten Emine Erdoğan, "Emekliye ayrıldıktan sonra kendimizi sudan çıkmış balık gibi hissettik. Sanki evin duvarları üzerimize üzerimize geliyordu. Ev gezmelerini, şu-bunu yaptık ama tatmin olmadık. Bir şeylerle uğraşmamız lazımdı. Bu ya hobi ya da eğitim olacaktı. Yıllarca dışarıda ayrı ayrı çalıştığımız için birlikte vakit geçirebileceğimiz eğitim üzerinde karar kıldık. Sosyoloji okumanın bize iyi geleceğini düşündük. Öyle de oldu. Derslerimizi çalışarak sınavlarımızı başarıyla verdik. Okumaktan büyük keyif aldığımız sosyolojiyi gayet iyi notlarla 4 yılda bitirdik. Daha sonra yine sosyoloji ile ilintili olan tarihi okumayı tercih ettik. Bunu da başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum" dedi.

"OKUYUP DA NE YAPACAKSINIZ?"

Okumaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden Fikret Erdoğan da "Okuyarak topluma örnek olduğumuza inanıyoruz. İnsanlardan bize bakıp 'Okuyup da ne yapacaksınız?' diyen de, 'Sizi çok takdir ediyoruz' diyen de vardı. Bizim okuma azmimize şahit olup ikinci üniversiteye başlayan onlarca insan bulunuyor. Bundan daha güzel mutluluk olamaz" diye konuştu.

"İNSANLARA DAHA FAZLA FAYDALI OLABİLİRİZ"

Erdoğan çifti, her yaştan vatandaşa okumayı tavsiye ederek, "Biz, beşikten ölüme kadar eğitimin yapılması taraftarıyız. 'Ben yaşlandım', 'Emekli oldum' gibi düşünceleri asla kabul etmiyoruz. Her gün daha fazla bilgi öğrenerek çevremizdeki insanlara daha fazla faydalı olabiliriz" dedi.

"BEKLEYİP GÖRECEĞİZ"

Tarih Bölümü'nden mezun olduktan sonra, ne yapacaklarına yeniden karar vereceklerini ifade eden Erdoğan çifti, "Gerekirse tekrar bir bölüm daha okuruz. Ona, o günün şartlarında karar vereceğiz. Bu arada kitap yazmayı da üniversitelerin sosyoloji ve tarih bölümleri ile araştırma yapmayı da çok istiyoruz. Son kararı vermek için önümüzde zamanımız var. Bekleyip göreceğiz" diye konuştu.