Efeler’deki Adnan Menderes Stadı’nda oynanan baraj maçında Yıldızspor, Karpuzlu Belediyespor ile kozlarını paylaştı. Maça hızlı başlayan ve gerçekleştirdiği ataklarla rakip kalede gol arayan mavi beyazlılar, 23’üncü dakikada Onur’un ayağından gelen gol ile 1-0 öne geçti. İlk yarının son bölümünde Karpuzlu Belediyespor etkili olsa da aradığı golü bir türlü bulamadı. Maçın ikinci yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçerken iki ekip de geliştirdiği ataklardan yararlanamadı. Maçı 1-0 kazanan Yıldızspor son yıllarda hedeflediği BAL’a çıkmanın sevincini yaşadı. Maç sonunda taraftarı ile birlikte Amatör Süper Lig şampiyonluğunu kutlayan mavi beyazlılar, tarihinde de ilk kez BAL’a çıktı.

ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDI

Geçtiğimiz yıl şampiyonluğu Didim Belediyespor’a kaptıran Yıldızspor, play-out maçında da Kuşadasıspor’a 3-1 mağlup olarak BAL’a çıkamamanın üzüntüsünü yaşamıştı. Bu sene de şampiyonluğa oynayan ancak ligi Karpuzlu Belediyespor ile aynı puanda tamamlayan Yıldızspor, baraj maçında rakibini yenerek şeytanın bacağını kırmayı başardı.

KUPAYI ALDILAR

Maç sonunda düzenlenen kupa töreniyle Yıldızsporlu oyunculara kupa ve madalya takdim edildi. Şampiyonluk kupasını kaldırmanın sevincini yaşayan mavi beyazlılar, kupayı ASKF Başkanı Hasip Arıkan’ın elinden aldı.

MAÇTAN NOTLAR:

*Karşılaşmayı yaklaşık 2 bin kişi izledi. Müsabakayı ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Hüsamettin Artan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Özel Şehiriçi ve Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hasip Arıkan, Futbol İl Temsilcisi Hakan Açıkgöz, Yıldızspor Kulüp Başkanı Kaya Özcan, Karpuzlu Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Ünaldı gibi isimler de protokol tribününden takip etti. *Geçtiğimiz yıl şampiyonluğu Didim Belediyespor’a kaptıran ve play-out maçında da Kuşadasıspor’a kaybeden Yıldızspor, bu yıl doğrudan şampiyon oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR:

*Yıldızspor maça hızlı başlarken, 3’üncü dakikada Samet’in ortasında top ceza sahası içinde önce Barış’ın, daha sonra da Onur’un kafasından az farkla auta gitti. *23’üncü dakikada Mert’in pasında Onur’un ceza sahası yayı üzerinden yaptığı düzgün vuruşta top ağlarla buluştu. 1-0. *26’ncı dakikada Ahmetcan’ın defansın arakasına attığı derin pasta kaleci İsmail ile karşı karşıya kalan Mert’in estetik vuruşu önce direkten döndü sonra kalecide kaldı. *49’uncu dakikada Karpuzlu Belediyespor’da Metin’in şutunu kaleci engin güçlükle kornere çeldi. *64’üncü dakikada defansın arkasına atılan topta Mert’in vuruşunu kaleci İsmal çıkardı. Dönen topu tamamlayan Stephen Baffour topu üstten auta gönderdi. *72’nci dakikada Raşit’in yerden pasında arka direkteki Mert’in vuruşu üstten auta gitti.

YILDIZSPOR 1-0 KARPUZLU BELEDİYESPOR

STAT:

Adnan Menderes.

HAKEMLER:

Eren Özyemişçioğlu**, Ahmet Oğuz Yılmaz**, Sinan Simav**

YILDIZSPOR:

Engin**, Raşit**, Ahmetcan**, Mükerrem**, Barış**, Ahmet**, Samet**, Mert*** (Dk. 90+3 Onur Biltekin?) , Stephen Baffour**, İlhan Sezer** (Dk. 84 Ali?), Onur Acar** (Dk. 70 Mustafa*)

ANTRENÖR:

Mehmet Öztürk.

KARPUZLU BELEDİYESPOR:

İsmail*, Mazlum*, Engin Çağlar*, Halim*, Ahmet*, Eyyüp* (Dk. 64 Remzi*), Orhan*(Dk. 89 Kutay*) Taner*, Metin*(Dk. 81 Bilal?), Şahin*, Hüseyin Buğrahan*,

ANTRENÖR:

Rıfat Özdemir

SARI KARTLAR:

Ahmetcan (Yıldızspor) Ahmet, Halim, Taner (Karpuzlu Belediyespor)

KIRMIZI KART:

-

GOL:

Dk. 23 Onur (Yıldızspor)