Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıl dönümünü temsil eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Nazilli’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak sabah saatlerinde İstasyon Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Sümerpark’ta devam eden kutlamalara Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Baro Temsilcisi Emel Şahin, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakdan Öztürk, Nazilli Milli Eğitim İlçe Müdürü Hıdır Dağaşan, daire müdürleri, siyasi partilerin, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRETMENLERE SESLENDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Milli Eğitim İlçe Müdürü Hıdır Dağaşan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Türkiye’nin bağımsızlığını temsil eden 23 Nisan’ın sonsuza kadar coşkuyla kutlanmasını temenni eden Dağaşan, "Bu temenni ancak biz büyüklerin gayretli çalışmaları ve güçlü adımlarıyla gerçekleşecektir. Çok çalışmalı ve okumalıyız. Okuyalım ki güçlenelim, çalışalım ki bilimde ilerleyelim. Ahlaklı, onurlu ve gayretli olalım ki devlet ilelebet yaşasın” dedi. Şehit ve gazilerin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Dağaşan, öğretmenlere seslenerek, "Çocuklarımızı yetiştirirken, akademik başarının yanında çocuklarımıza ahlaklı ve sosyal değerlerimizi kazandırmak zorundayız” diye konuştu.

“ULUSAL EGEMENLİĞE SAHİP ÇIKALIM”

Kutlamalarda daha sonra protokol üyeleri tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temasıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar okulların müzikli dans gösterileriyle son buldu. Kutlamalar sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, ulusal egemenliğin önemine değinirken, “Bu bayram sadece çocukların eğlenmesi için değil, ulusal egemenlik bilincinin de güçlenmesi için önem taşıyor. Ulusal egemenliğimize sahip çıkarak daha nice yıllar 23 Nisan’ın kutlamamızı diliyorum” ifadelerini kullandı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da, “Meclisimizin açılış yıl dönümünü kutlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de her şey daha iyi, daha güzel olacak. Cumhuriyet ilelebet payidar olacak” şeklinde konuştu.

Haber Videosu