Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydınlıların su sorunu yaşamaması için çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor. Yaptığı çalışmalarla daha önce atıl durumda olan Karakaya ve Latmos bölgesini turizm merkezi haline getiren Başkan Özlem Çerçioğlu, seçim sonrası Söke İlçesi muhtarlarının ‘Suyumuz var ama yazın yoğun turist akışı var su sıkıntısı yaşama ihtimalimiz olabilir’ sözü üzerine ASKİ ekiplerini harekete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde de Başkan Çerçioğlu’nun talimatı ile Söke’nin Kisir Mahallesi’nde bulunan Grup Sulama bölgesinde sondaj çalışmaları başladı. Çalışmaları yerinde takip eden Aydın Büyükşehir Belediye Batı Bölgesi Koordinatörü Fatih Akkentli, Karakaya Muhtarı Mustafa Aktaş, Köprüalan Muhtarı Mehmet Uyar, Kisir Muhtarı Baki Suna ve aynı zamanda Söke Muhtarlar Derneği Başkanı olan Güneyyaka Muhtarı Ali Çıtak ile birlikte ASKİ ekiplerinden bilgi aldı.

“TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYORUZ”

ASKİ ekiplerinden gerekli bilgileri alan Aydın Büyükşehir Belediye Batı Bölgesi Koordinatörü Fatih Akkentli, bölgede daha önceden bir sondajlarının olduğunu, yaz aylarında yaşanabilecek su sıkıntısı ihtimali üzerine tedbir amaçlı olarak ikinci bir sondaj çalışması başlattıklarını ifade etti. Akkentli, “ASKİ Genel Müdürümüze sayın başkanımızın verdiği talimatla, bugün eski kuyumuzun yanına yeni bir sondaj çalışmamız başladı. Yaklaşık 35-45 metrede suyumuzu bulma niyetimiz var. Buradan saniyede 12 metreküp su almayı planlıyoruz. Bu su da Karakaya, Köprüalan hattında bulunan 11 mezrayı rahatlatacak bir su. Şu an bir sıkıntımız yok oluşabilecek bir problemi ortadan kaldırmaya yönelik bir sondaj çalışması bu. İlerleyen zamanlarda buradan 250-300 metre uzakta yine bir sondaj çalışmamız olacak. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımız seçim sonrası hemen hizmetlerini almaya başladı” dedi.

“BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

Karakaya Muhtarı Mustafa Aktaş da yapılan çalışmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Sularımızın yetmeyeceğini düşündüğümüz için Özlem Başkanımıza durumu ilettik. Sağ olsun başkanımız bizlerin isteğini hemen yerine getirdi. Başkanımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANIMIZ BİR DEDİĞİMİZİ İKİLETMEDİ”

Köprüalan Muhtarı Mehmet Uyar ise , “Suyumuz vardı ama yazın bir sıkıntı olmasın diye başvurumuzu yaptık. Sağ olsun Özlem Başkanımız bir dediğimizi ikiletmedi. Hemen isteğimizi yaptı. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TURİSTLERİMİZİN SUSUZ KALMAMASI İÇİN TAKVİYE YAPILIYOR”

Kisir Muhtarı Baki Suna da; “Burada 1999 yılında açılmış kuyumuzu Özlem Başkan 2 yıl önce 28 km’lik bir hatla faaliyete geçirdi. Şu anda Latmos , Beşparmak bölgesi yoğun turist alan bir bölge. Yazın turistlerimizin susuz kalmaması için takviye bir çalışma yapılıyor. Özlem başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“BU HİZMETLERİ RÜYAMIZDA GÖREMEZDİK”

Söke Muhtarlar Dernek Başkanı ve Güneyyaka Mahalle Muhtarı Ali Çıtak rüyalarında bile göremeyecekleri hizmetleri aldıklarını belirtti. Çıtak, “Bir pompa değiştirmek için önceden kaymakama yazı yazardık. Kaymakam valiliğe yazardı. Biz gönüllü olarak yazıyı gezdirmek istesek de vermezlerdi. Valilikten köy hizmetlerine yazı giderdi. Köy hizmetlerinden tekrar kaymakamlığa. Köylü susuz pompanın yarım saatlik işi var. İş bir ayı geçiyor. Hele böyle bir sondaj desek 2 senede olmazdı. Zamanında devlet bu tesisi kurdu. Yolda çatlak var patlak var kaç trilyonluk tesis çalıştıramadı. Ama ne oldu Topuklu Efe geldi çalıştırdı. Helal olsun başkanımıza. Böyle bir hizmeti rüyamızda göremezdik” şeklinde konuştu.