Uzun süredir beklenen yağışların gelmesiyle birlikte Aydın'da etkisini gösteren sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.
Aydın Efeler İlçe Merkezinde Salı pazarında tezgah açan pazarcılar, sağanak yağışa hazırlıksız yakalandı. Pazarcılar ürünlerini yağmurdan korunmak için üzerlerine naylon çekerken bazı pazarcıların ise ürünleri yağıştan zarar gördü. Aydın’da açık alanda tezgah açan pazarcılar yağmurdan korunmak için duvar diplerinde bekledi. Sabah saatlerinde Salı Pazarında tezgah açan pazarcılardan Akif Çalış, sokak aralarında sağlıksız ve korunaksız koşularda ürün satıp eve ekmek götürmeye çalıştıklarını ve yağmurun altında hem kendilerinin hem de ürünlerinin zarar gördüğünü söyledi. Aydın’da öğlen saatlerinde kentin hemen hemen tamamında etkisini gösteren sağanak yağmur vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı. Etkili olan sağanak yağmur sebebiyle kentin çeşitli yerlerinde rögarların dolmasıyla caddeler su altında kaldı. Şemsiyeciler yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşların akınına uğradı. Şemsiyesiz dışarı çıkan vatandaşlar şemsiye almak için bir biriyle yarışırken bazı vatandaşlar ise yağmurdan korunmak için koliyle caddelerde yürüdü.

YAĞIŞLAR KAZALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

Aydın’da uzun süredir beklenen yağışın ardından kayganlaşan zeminler nedeniyle birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Kazalara aşırı hız ve dikkatsizlikte Aydın’ın birçok mahallesinde objektiflere kaza görüntüleri yansıdı. Ata Mahallesi Tepecik Bulvarı üzerinde kayganlaşan zeminde kontrolden çıkan bir araç orta refüje çıkarak durabildi. Kazalarda can kaybının yaşanmaması teselli kaynağı olurken bazı araçlar ise hurdaya döndü.