Aydın'da, Tarım ve Orman Bakanlığı, Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve çiftçilerin katkılarıyla 'Meyve Bahçelerinin Geliştirilmesi ve Rehabilitasyonu Projesi' hayata geçirildi. 1 milyon lira bütçeli proje kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 15 Aralık 2018 ile 30 Mart 2019 tarihleri arasında çiftçilere dikmesi için 132 bini zeytin, 25 bini incir olmak üzere toplam 157 bin fidan dağıttı.

25 MİLYON ZEYTİN AĞACI

Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, Aydın'da 37 bin hektar alanda 7 milyon incir ağacının, 154 bin hektar alanda 25 milyon zeytin ağacının dikili olduğunu söyledi.

"KATMA DEĞER ÜRETİYORUZ"

Aydın'ın zeytin ve incir alanı üretiminde Türkiye birincisi olduğuna dikkat çeken Öktem, "Aydın olarak zeytin ve incirde katma değer üretiyoruz. Bundan dolayı çiftçimizin farklı ürünlere kaymasını çok istemiyoruz. Hem incir ve zeytinde iddiamızı korumak hem boş alanlara fidan dikmek, hem de üretimimizi ve üreticimizin gelirini arttırmak için 1 milyon liralık fidan projesi gerçekleştirdik. Projemiz, yüzde 30 çiftçi, yüzde 70 devlet desteklidir" dedi.

SARI LOP CİNSİ FİDAN DAĞITILDI

Hayata geçirdikleri proje kapsamında 2018-2019 ekim-dikim sezonunda üreticilere 157 bin fidan dağıttıklarını belirten Ökdem, dağıttıkları zeytin ağaçlarının gemlik ve memecik, incir ağaçlarının da sarı lop ve Bursa siyahı cinsi olduğunu söyledi.