İncirliova Kaymakamlığı tarafından ilçede yaşayan yetim çocuk ve ailelerine yönelik iftar yemeği düzenlendi. İncirliova’daki bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftar programına Vali Yavuz Selim Köşger ve eşi, Kaymakam Ediz Sürücü ve eşi, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Ziftçi ve eşi, Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz, Yazar Mehmet Ali Bulut, protokol üyeleri ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, 30 çocuk ve aileleri katıldı. İftar öncesinde İstasyonüstü Cami İmam Hatibi Erol Dereli tarafından Kuran’ı Kerim tilaveti ve iftar duası yapıldı. Okunan ezanın ardından hep birlikte oruçlarını açan davetliler, daha sonra İlçe Müftüsü Kazım Açlık’ın yemek duasına amin dedi. Daha sonra günün anlam ve önemine dair Kaymakam Sürücü ve Vali Köşger tarafından birer konuşma yapıldı.

“DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİNİ HEP HİSSETTİRECEĞİZ”

2016 yılından bu yana devam eden Yetim ve Öksüz Çocuklarımız Yalnız Değilsiniz Projesi’nden toplam 66 çocuğun ve ailesinin yararlandığını ifade eden Sürücü, “2019 yılında sağlanan desteklerle 7-14 yaş arasındaki 30 çocuğumuzun sosyal yönlerini güçlendirmek ve onlara öz güvenlerini kazandırmak için birçok etkinlikler düzenledik. Şimdi de çocuklarımıza Kaymakamlığımızın Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından alınan bisikletlerini teslim edeceğiz. İlerleyen zamanda da çocuklarımızın odalarını tefriş edeceğiz. Bugüne kadar Kaymakamlık olarak 66 öksüz ve yetim çocuğumuza ulaştık. Her zaman Kaymakamlık olarak bu projeyi uygulamaya devam edeceğiz. Devletimizin şefkatli elini kıymeti evlatlarımızın üzerinde her zaman hissettirmeye ve arkalarında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz. Projemizin başarılı olması için desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Bu iftarda ailelerimiz ve kıymetli çocuklarımızı aramızda görmek ve bu güzel ortamda bir arada olmak bizler için en büyük onur” dedi.

“YETİM BİR ÜMMETİN EVLATLARIYIZ”

Yetim çocuklarıyla iftar yapmanın ve gönül gönüle olmanın en güzel duygularından biri olduğunu dile getiren vali Köşger, “Biz yetim bir ümmetin evlatlarıyız. Yetimin başını okşamanın ne kadar değerli olduğunu ve onun saçı başına ne kadar mükafat verileceğini bilen bir milletiz. Bu yavrularımız bize Allah’ın bir emanetidir. Devletin eli her zaman bu yavrularımızın üzerinde ve arkasında olacaktır. Bu yavrularımız her zaman gözeteceğiz bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Bu projeyle çocuklarımız erken bir bayram sevinci yaşayacak” diye konuştu.

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADILAR

İftarın ardından Vali Köşger ve Kaymakam Sürücü 30 çocuğun sevincine ortak olarak bisikletleri dağıtıldı. Bisikletlerini alan çocuklar ise bayram önü büyük sevinç yaşadı.