Karacasu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitap okumayı geliştirmek amacıyla 'Kitap Okunur Her Yerde' projesi başlatıldı. Kitabın sadece okulda öğrenciler tarafından yapılan bir uğraş olmadığını göstermek ve kitap okumayı yaygınlaştırmak için başlatılan, 'Kitap okunur her yerde, yurdu yüceltmek için' sloganıyla yürütülen projenin tanıtımı, Karacasu’da bulunan Şehitler Parkı'nda düzenlenen törenle yapıldı. Törene, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Belediye Başkan Vekili Nuri Öncü, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Dinç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Tayfun Karaoğlan, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÖĞRETMEN, BU PROJE SAYESİNDE KİTAPLA TANIŞTI

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Büyüknalçacı, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Etkinliğe bütün personeli ile birlikte katılan Karacasu Ziraat Odasının Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ayyılmaz, “Karacasu Ziraat Odası personeli kitap okuma etkinliğine katıldı. Bu projeye bu şekilde destek verdik. Kitap okuyarak ve buna teşvik ederek destek olmayı sürdüreceğiz” dedi. 
  Emekli Matematik Öğretmeni İsmail Şavk ise, 30 yıl öğretmenlik yapsa da matematik kitabı dışında çok fazla kitap okumadığını, tesadüfen bu törene katıldığını ve bu etkinlik sayesinde kitap okumaya başlayacağını dile getirdi. Şavk, “Kitap okumak gerekir. Çok okunması lazım. Çocuklarım küçük yaşlarda kütüphanelere üye oldular. İkisine de çok büyük faydası olmuştur. İkisi de iyi yerlerde kadar geldiler” diye konuştu.

“BUNDAN SONRA OKUYACAĞIM”

Kitap okumanın faydasını çocukları sayesinde yakından bildiğini ifade eden Mehmet Şavk, “Benim kızım da kitap okuması sayesinde iyi yerlere geldi. Şu an Kütahya’da yüksek lisans yapıyor. Ben de tavsiye ederim kitap okunmasını. Fırsat buldukça gazete okuyoruz. Köy yerinde işler ağır olduğu için kitap okumaya fırsat bulamasak da bundan sonra okuyacağım” şeklinde konuştu. 
  Öğrencilerden Özge Kestanecioğlu, “Kitap okuma projesine katıldığım için mutluyum ve gururluyum. Kitap okuma çok güzel” ifadelerini kullandı. Esin Oflüs ise, “Kitap okumak çok güzel bir şey. Daha iyi empati kurmamızı sağlıyor. Çok büyük yararı var” dedi.

Haber Videosu