Muhtar seçildiği günden bu yana hemen her gün Kaymakamlığın yaptığı evde yalnız yaşayan, 80 yaşındaki bel fıtığı rahatsızlığı olan Ayşe Demirdöven isimli yaşlı kadının evine giderek soba kovasını hazırlayan Tayfun Karaoğlan, gönüllere dokunmaya devam ediyor. 3 çocuğu ilçe dışında ikamet eden, memleketini sevdiği için onlarla yaşamak yerine ilçesinde kalmaya devam eden Ayşe Demirdöven’in en büyük yardımcısı mahalle sakinleri ile birlikte mahalle muhtarı Tayfun Karaoğlan. Mahallesindeki diğer yaşlılarla birlikte her gün yaşlı kadının evine gelerek bir isteği olup olmadığını soran, kış günlerinde sobasında yakacağı kovayı kömür ve odun katarak hazırlayan Karaoğlan, muhtarlığın gönül işi olduğunu belirtiyor.

"MAHALLEMİZİN ÇOCUĞU"

Muhtardan “oğlum” diyerek bahseden yaşlı kadın, “Buraya gelir, her konuda bana yardımcı olur. Benim oğlum o. Sobayı hazırlıyor, odun çıkarıyor, hepsini yapıyor. Muhtarlıktan beri yapıyor. Gider, yarın yine gelir. Severim ben onu. Mahallemizin çocuğu” dedi.

"MUHTARLIK GÖNÜL İŞİ"

Muhtarlığın sadece evrak işi olmadığını, resmi kurumlarda toplantılara girip çıkmak olmadığını ifade eden Tayfun Karaoğlan, bir muhtarın mahallelinin her sorununa koşması gerektiğini dile getirdi. Karaoğlan, “Arada bir telefonla çocuklarıyla görüştürürüm. Sobasını yakarım. Çamaşır makinesini açarım. Allah'ın izniyle yardımcı oluyoruz. Ben işimi seviyorum. İnsanları seviyorum. Muhtarlık sadece evrak işleri değildir. Muhtarın bunlarla da ilgilenmesi gerekir. Onlar benim canım, ciğerim. Günde 2 kova hazırlıyorum. Muhtar seçildiğimden beri her gün uğruyorum. Gelirim mutlaka bacasına bakarım. Ben mahallede devamlı gezerim. Nerede sıkıntı varsa, kimin ne derdi varsa anında yanında olurum. Yoksa içim rahat etmez. Herkesin yapacağı iş değildir. Gönül vermek gerekir” ifadelerini kullandı.

Haber Videosu