6. Komando Tugay Komutanlığı'nın Küpeli Dağı Karageçit mevkiinde düzenlediği 'Şehit Piyade Komando Er Murat Göce' operasyonuna katılan güvenlik güçlerine, PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte yaralanan 24 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Görkem Akkuş, kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düştü. Şırnak'ta gerçekleştirilen törenin ardından şehit Akkuş'un cenazesi, memleketi Aydın'ın Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi'ne getirildi. Şehidin cenazesi, ailesinin evine götürülüp helallik alındı.

YOĞUN KATILIM

Nazife ve merhum Arif Akkuş’un beş çocuğundan birisi olan şehit Görkem Akkuş için daha sonra Çarşı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Tümgeneral Musa Çitil, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekilleri Rıza Posacı ve Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Aydın Garnizon Komutanı Albay Cem Çerkezoğlu, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ve yüzlerce vatandaş katıldı.

"SENİ BURAYA NASIL SIĞDIRDILAR?"

Törende şehidin annesi Nazife Akkuş ve kardeşleri, uzun süre gözyaşı döktü. Erkan Akkuş, şehit kardeşinin tabutuna sarılıp, “Seni buraya nasıl sığdırdılar?” diyerek feryat etti. Ayakta güçlükle duran Akkuş ailesini ve yakınlarını, güvenlik güçleri ve vatandaşlar teselli etti. Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Akkuş'un cenazesi, Ortaklar Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haber Videosu