Yaklaşık olarak 4,5 senedir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesi altında bulunan Aşağı Dip Gölü’nün bakımsızlığı, Ses Gazetesi'nde yayımlanan 'Aşağı Dip Gölü Doğa Parkı ilgi bekliyor' başlıklı haberle Aydın gündemine taşınmıştı. Haberin yayımlanmasından hemen birkaç gün sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Aşağı Dip Gölü ve çevresinde bakım çalışması başlatıldı. 2009 yılında dönemin Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden tarafından restore edilen Aşağı Dip Gölü, 2014 yılında Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.

TEMİZLİK VE DÜZENLEME ÇALIŞMASI

Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Aşağı Dip Gölü’nde büyüyen otları temizlerken, çevrede bulunan çöpleri de toplandı. Aydın’da sakin şehir olmayı hak eden tek ilçe Yenipazar’da bulunan Aşağı Dip Gölü, 'Cittaslow' manifestosuna da uygun görülmüştü. Doğal olarak oluşan bu gölün bakımsızlığı ise Yenipazarlı vatandaşların içini sızlatıyordu.

ÇERÇİOĞLU'NA ÇAĞRI YAPILMIŞTI

Gereken değeri görmeyen Aşağı Dip Gölü hakkında Büyük Menderes Platformu Başkanı İbrahim Ayvazoğlu, “Yenipazar Aşağı Dip Gölü ile ilgili düşünce ve projelerimizi Aydın Büyükşehir Belediyesi ile paylaştık. Nitekim burada Büyükşehir Belediyesi yolun düzenlenmesi, tanıtıcı tabelaların asılması, ağaç dikimi gibi çalışmalar yaptı. Yapmaya devam ediyor. Ancak Ramazan Bayramı’nda gördüğümüz bazı bakımsızlık ve olumsuzlukların bir ihmalden ya da gözardı etme düşüncesinden kaynaklanmadığını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın ya da bizlerin uyarılarıyla bu olumsuzlukları en kısa zamanda giderme konusunda ve Aşağı Dip Gölü'nün hak ettiği değeri bulma konusunda Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin gereken çalışmaları yapacağını düşünüyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun doğaya, çevreye, kültürümüze sahip çıkması konusundaki duyarlılığını ve hassasiyetlerini ve platformumuzun önerilerini ve çalışmalarımızı desteklediklerini biliyoruz" diyerek çağrı yapmıştı.

SES GAZETESİ'NE TEŞEKKÜR

Büyükşehir tarafından gerekli çalışmaların yapılması sonrasında açıklamalarda bulunan Ayvazoğlu, "Bu kadar kısa sürede olaya müdahale edilmesinin memnuniyeti içerisindeyim. Yenipazar’daki çevre ve doğa haberlerini Aydın gündemine taşıyan SES Gazetesi’ne teşekkür ediyorum" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi'ne de çalışmalardan dolayı teşekkürlerini aktaran Ayvazoğlu, "Geçtiğimiz hafta içerisinde Aşağı Dip Gölü ile bazı görüşlerimi size aktarmıştım. Ses Gazetesi aracığıyla da Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne temizlik çağrısında bulunmuştum. Aydın Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ve ekibine Aşağı Dip Gölü’ne yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"GEREKLİ ÖZENİ GÖSTERELİM"

Yenipazarlı vatandaşları ve Aşağı Dip Gölü’nü ziyaret eden misafirleri uyaran Büyük Menderes Platformu Başkanı İbrahim Ayvazoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Aşağı Dip Gölü’nün bakımı sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait değildir. Yenipazarlı hemşehrilerimiz ve göle ziyarete gelen misafirlerimizin de Aşağı Dip Gölü’nün bakımı ve temizliği konusunda gerekli özeni göstermelidirler. Doğal olarak oluşan bu gölümüzü kirletmemeye özen göstermeliyiz.”