Bu sezon “O sene, bu sene” sloganıyla hazırlanan Didimspor, grubunu lider olarak tamamlayarak, Aydın Süper Amatör Küme'ye yükseldi. Aydın 1. Amatör Küme 4. Grup'ta namağlup şampiyonluğunu haftalar öncesinde ilan eden sarı lacivertli ekip, Didim Atatürk Stadı'nda düzenlenen törenle kupasına kavuştu. Kupa törenine Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Ulusoy, Aydın ASKF Başkanı Hasip Arıkan, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, CHP’li ve AK Partili ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Didim Belediyespor camiası ile Didimli sporseverler katıldı.

"AMACIMIZ KULÜBÜ AYAKTA TUTMAK"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Didimspor Kulüp Başkanı Kadir Akar, 2006’den beri kulübü sahip çıktıklarını belirterek, “Amacımız kulübümüzü ayakta tutmak ve Didimli gençlerimizin spor yapmasını sağlamak. Bu süreçte bana destek olan İlçe protokolüne ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

"BİZ DE BAZEN ZORLANIYORUZ"

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise futbolun zor bir iş olduğunu belirterek, “Kulüplerin gelirleri yok. Eğer mensup olduğunuz ilin, ilçenin halkı futbolu sevmiyorsa işiniz daha da zor. Didim’de çok alternatif var ve futbola fazla iltifat olmamış olabiliyor. Amatör ligde futbolcular emeğini akıtıyor. İyi bir takım kurmak için bütçe lazım ve seyirciniz lazım. Didim’de işimiz zor bu yüzden, belediyenin futbola vereceği bütçe belli. Biz de bazen zorlanıyoruz" diye konuştu.

“TAKIMLARI BİRLEŞTİRİP GÜCÜMÜZÜ GÖSTERELİM”

Didim’deki takım sayısının fazla olduğunu ve belediyenin gücünün de buna yetmediğini belirten Atabay, “Bugün bu takım burada başarılıysa mutfakta olan insanların yani başkanın, yönetim kurulunun ve onlara destek olan iş adamları sayesinde oluyor. Onları tebrik ediyorum. Benim teklifim var; ilçedeki tüm kulüpleri birleştirelim ve tek çatı altında olalım. Hep birlikte bu yapıyı oluşturabiliriz. Bu işler gerçekten zor. Bu önerimi bir kez daha düşünelim ve süratle yapalım. Ana takımın yanı sıra genç takımlarımıza da önem verelim. Yönetici arkadaşlarımla birlikte eldeki imkanları hep beraber kullanalım. Bugün bizler varız ama yarın başkaları olacak. Biz sistemi kuralım; birlikte olup gücümüzü birleştirelim. Bu noktada bugün bu başarıda emeği olan herkese de çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

“ŞAMPİYONLUKLARA ALIŞTIK”

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise Didim’de şampiyonluklara alıştıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Geçen yıl iki takım şampiyon oldu. Didim’de spor kulüpleri güzel işler yapıyor ve gençleri zararlı alışkanlıklardan kurtarıp, spor yapmalarını sağlıyor. Hem kulüp yöneticilerimiz, hem de iş adamlarımız kulüplere sahip çıkıyor. Bizler bu noktada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Didim’deki tüm iş adamları bu tür faaliyetlerin arkasında olsun ve olmaya da devam etsin. Bize bu onuru yaşatan Didimspor’a teşekkür ediyorum.”

ŞAMPİYONLUK KUPASINI KALDIRDILAR

Aydın ASKF Başkanı Hasip Arıkan ise ligi namağlup bitiren Didimspor takımını ve yöneticilerini tebrik ederek, gelecek sezon mücadele edeceği Süper Amatör Lig'de başarılar diledi. Konuşmaların ardından Didimspor’a katkı sağlayan iş adamlarına teşekkür plaketi verildi. Ardından Didimspor’lu futbolcular ve teknik heyet tek tek tanıtılırken, madalyaları takdim edildi. Ardından İlçe protokolü, şampiyonluk kupasını takım kaptanı Ali Çetin’e verdi. Kupayı kaldıran Didimsporlu futbolcular marşlar eşliğinde şampiyonluk coşkusunu doyasıya kutladı.

Haber Videosu