Nazilli Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu yapılan iki ayrı gece yarısı operasyonunda, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde görevli Maliye Bölümü öğretim görevlilerinden Doç. Dr. M.Y. ile eski öğrencisi E.Ç. gözaltına aldı. Aynı anlarda gerçekleşen diğer operasyonda ise 4 kişi gözaltına alındı. 
  Narkotik ekiplerinin yaptığı aramalarda toplam daralı ağırlığı 25,07 gram olan eroin maddesi ve 1 adet hassas terazi ile birlikte gözaltına alınan 6 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından Nazilli Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden E.G., K.S. ve Y.Ç. TCK’nın 188. maddesi kapsamında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlamasıyla tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilirken, M.G. isimli şüpheli ise TCK’nın 191. maddesi uyarınca kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlamasıyla yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerden ADÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. M.Y. hakkında yurtdışı çıkış yasağı verilerek serbest bırakılırken, eski öğrencilerinden E.Ç. ise tutuklanarak Nazilli E Tipi kapalı açık ceza infaz kurumuna sevk edildi.  

ESKİ ÖĞRENCİSİNİN KURBANI OLDU

Serbest bırakılmasının ardından adliye çıkışında suçlamaya ilişkin açıklamada bulunan Doç. Dr. M.Y., kendisine isnat edilen suçların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Eski öğrencim E.Ç.’ye hasta olan anneme baktığı için burs verip okuttum. Bu para transferinin nedenini sordular. Evimde bulunan hassas terazinin nedenini de açıkladım. Ben hep yanımda taşırım. Çünkü Türkiye’de altın üzerine tez yazan ilk hocalardan birisiyim. Ayrıca altın alır satarım. Benim böyle işlerle uzaktan yakından alakam olamaz. Ben eğitimciyim” dedi.

Haber Videosu