Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki spor tesislerinin bulunduğu alana yapılması planlanan adliye binası hakkında bilgi verdi.
Büyükşehir Belediye filosuna kazandırılan araçların tanıtımında basının sorularını da yanıtlayan Çerçioğlu, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki alana adliye binası yapılmasını mahalle sakinlerinin istemediği yönündeki kendisine yöneltilen soruya, “İstemiyoruz diyen yok. Bunu birkaç gazeteci söylüyor. Merkezi hükümet,  Aydın’a adliye yapacağız diyor. Aydın’a bunu her zaman söylemiyor. Onun için fırsatı kaçırmamak lazım” diye konuştu.

“20 DÖNÜM OLACAK”

Efeler Ilıcabaşı Mahallesi’ndeki Ayter Alanı’na yapılması planlanan Botanik Park ile ilgili de bilgi veren Başkan Çerçioğlu, “20 dönüm üzerine değişik ağaçların ve çiçeklerin olduğu, vatandaşlarımızın yürüyebileceği, oturup dinlenebileceği, sosyalleşebileceği kafeterya bulunan parkta aynı zamanda dev bir çocuk oyun alanı olacak. Bir anket yaptırdım. 13-14 ile 16-17 yaş grubuna ne istiyorsunuz diye sorduk. Bizden yoğun olarak Paint Ball alanı istediler. Bizde kırmadık. Küçük bir bölümünde de bu alanı oluşturacağız. Ayrıca otopark üzerine güneş enerjisi kurulacak. Sulama için gerekecek enerji oradan üretilecek” diyerek sözlerini noktaladı.