Söke Belediye Meydanı'nda düzenlenen tanıtım etkinliğine, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Levent Tuncel, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

"İHBAR VE BİLGİLER BİZE BÜYÜK GÜÇ VERİYOR"

Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Söke'de son 3 yılda uyuşturucuya yönelik bin 372 operasyon gerçekleştirildiğini belirtti. Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polisin çözeceği bir problem olmadığını kaydeden Kurtbeyoğlu, "Ben Söke’de göreve başlarken Söke’de uyuşturucu ile ilgili olumsuz bir imaj vardı. Son 4-5 yılda yapılan etkin mücadele ile ilçemizin uyuşturucu ticareti yapanlar açısından önemli bir merkez olmaktan çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu mücadeleyi yürütürken emniyet ve jandarmamızın istihbari çalışmalarının yanında vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve bilgi bizlere büyük güç veriyor. Bu da şu anlama geliyor, insanlarımız mücadeledeki samimiyete inanıyor ve güveniyor. Emniyet ve jandarmamıza, ayrıca bizlere yardımcı olan tüm adli mercilere de teşekkür ediyorum. Elbette tek mücadele yöntemi polisiye tedbirlerle olmuyor, toplumun her kesimiyle bu mücadeleyi yürütmemiz gerekiyor” dedi.

ETKİN MÜCADELE SONUÇ VERDİ

Söke’nin uyuşturucu satıcıları bakımından merkez olmaktan çıktığını söyleyen Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, yapılan etkin mücadele ile ilçenin güvenli bir hale geldiğini söyledi. Kurtbeyoğlu, "Bu beklediğimiz bir husus. Son 5 yıllık verileri incelediğimizde de bu gözüküyor. 2014 yılında toplam 151 kişi yakalanmışken, bu sayı 2015 yılında 194'e, 2016 yılında 310'a, 2017 yılında 570'e ve 2018 yılında 641’e çıkıyor" diye konuştu. Son 3 yıl içinde yürütülen etkili mücadeleye dikkat çeken Kaymakam Kurtbeyoğlu, "Bugün artık 2019 yılı itibariyle bitirilme noktasına getirilmiş, hatta bitirmek mümkün. Elde ettiğimiz rakamlar bunlar. Yani artık Söke’de uyuşturucu satıcısı bulup yakalamakta zorlanıyoruz. Çünkü yok, kalmadı. Peki sorun ne? Sorun şu. İçicilerin tedavisi ile ilgili maalesef zorunlu tedavi söz konusu değil. Mesela şahsı hastaneye gönderiyorsunuz , kendi talep ediyor, zorla gönderiyoruz, 'Ben tedavi olmak istemiyorum' derse dönüp geliyor. Mahkeme kararları ile tedavi amaçlı gönderilen kişiler de yüksek güvenlikli hastanelerde tedavi edilmeleri gerektiğinden, bizim hastanelerimiz bu özelliği taşımadığından tedavi olmuyorlar. Bu konuda hapishane ile hastane arasında bir zorunluluk gerekiyor" ifadelerini kullandı.

MİŞA VE AŞİL'DEN NARKOTİK ŞOV

Öte yandan Söke'de uyuşturucu ile etkin mücadele eden emniyet ve jandarma personeli adına İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal ile Söke İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Kurgan'a plaket takdim edildi. Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik ve Uyuşturucu Büro Amirliği tarafından düzenlenen etkinlikte, narkotik köpekleri Mişa ve Aşil de şov yaptı. Meydana getirilen bir araca ve kürsüye gizlenen uyuşturucuyu bulan Mişa ve Aşil'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik sonrası vatandaşlar, Mişa ve Aşil ile fotoğraf çektirmek için kuyruğa girdi.

Haber Videosu