Karacasu’da 30 yıldır Halk Eğitim Kurslarına katılan Feriha Apak ‘tüketici değil üretici olmak istiyorum’ diyerek örnek alınması gereken bir hayat felsefesi ortaya koyuyor.
Çocuklarının çeyizini hazırlamak için 30 sene önce başladığı el işlerini o günden bu yana halk eğitim kurslarına gidip kendisini geliştirerek sürdüren 65 yaşındaki iki çocuk annesi Feriha Apak bu süre boyunca yaptığı sayısını bilmediği iğne oyası, boncuk işi, ahşap boyama, takı, seramik ürünleriyle hem kendisini yeniliyor hem de evine katkıda bulunuyor. El işiyle bunca yıldır uğraşmasına karşılık gözlük kullanma ihtiyacı duymadığını ifade eden Apak, “Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

YAŞAMA SEVİNCİ VERİYOR

20 sene önce dönemin valisinin elinden seramik desenleme dalında ödül aldığını ifade eden Apak, “Sağ olduğum müddetçe kurslara gitmeyi sürdüreceğim. Yaşama sevinci veriyor. İnsan kendini yeniliyor. Tavsiye ediyorum. Kimseye muhtaç olmamaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı. 

İNTERNETTEN YARARLANIYOR

Araştırmaktan, üretmekten, yeni şeyler keşfetmekten vazgeçmediğini söyleyen Apak, bu konuda en büyük yardımcısının internet olduğunu dile getirdi. İnternet üzerinde yeni üretim alanları konusunda araştırmalar yaptığını belirten Apak, el işi ürünler yapmayı da sürdüreceğini sözlerine ekledi.

HERKES DEVLETTEN BEKLİYOR

Kalça çıkıklığı rahatsızlığının bulunduğunu bunun yürümesini zorladığını dile getiren Apak, bugüne kadar bu durumu kullanarak hiçbir beklenti içine girmediğini, kimseye muhtaç olmamaya çalıştığını aktardı. Tüketici değil üretici olmak istediğini paylaşan Apak, internet sayesinde öğrendiği suda yetiştirilebilen ürünlerin üretimini yapmak istediğini kaydetti. Apak, kendisine imkan sunulması halinde bu üretim dalında iyi şeyler yapacağını sözlerine ekledi.