Karacasu'ya bağlı Cabi Mahallesinde bir apartmanın bahçesinde Yılmaz ailesinin ilgilendiği kedi yavruları ve av köpeği aynı kaptan yemek yiyip geceleri sarılarak uyuyor. Soğuk havalarda köpeğe sarılıp yatan kedi yavruları, dostluğun en güzel örneğini sergiliyor. Köpek ve kedilere her gün gözü gibi bakan Ahmet Yılmaz da ilk önceleri gördüklerine inanamadığını ifade ederken daha sonra bu duruma alıştıklarını söyledi. Dünyada hayvanların insanlarına bırakılmış bir emanet olduğunu ifade eden Yılmaz, “Onlar hakikaten bizlere emanet. Ağızları, dilleri yok, isteklerini söyleyemiyorlar. Herkes evinin önüne bir kap koyarak onların aç kalmasını önleyebilir” dedi.

GÜNÜN YORGUNLUĞUNU ONLARLA ATIYORUZ

Kedi ve köpeklere olan düşkünlüklerinin 10 yaşındaki kızları Zeynep sayesinde kendilerine geçtiğini ifade eden Yılmaz, “Onun ilgisini gördükçe bize de aşılandı. Çok seviyor hayvanları. En ufak bir şey olsa onlara oturup ağlıyor. Biz de artık onlarsız duramıyoruz. Onlar aç kaldığında huzursuz oluyoruz. Yediğimiz yemeklerden, gerektiğinde lokantalardan getirdiklerimizle besliyoruz. Haftada bir balık günleri vardır onların. Sosise bayılıyorlar. Onlarla zaman geçirmek çok hoşumuza gidiyor. Günün yorgunluğunu akşam işten geldikten sonra atıyoruz. En az yarım saat onlarla oynarız. Müthiş derecede kaynaştılar” dedi.

KAVGA DOSTLUĞA DÖNÜŞTÜ

İlk başlarda köpek ve kedilerin anlaşamadığını söyleyen Yılmaz, daha sonra nasıl olduysa kaynaştıklarını dile getirdi. Yılmaz, “İlk başlarda ayrı ayrı kaplara koyuyordum. Fındık kendisininkini bitirdikten sonra kedilerin kaplarına gidip kedilere havlıyordu. Son 1 aydır aynı kaptan yemeğe başladılar. Onlara hırlamıyor bile artık. Şimdi aynı kaptan yiyorlar. Sarılıp yatıyorlar. Biz bile inanamadık. Çok mutluyuz. İnşallah isteğim toplumun tamamı hayvanlara karşı duyarlı olsun. Bunlar hakikaten bizlere emanet. Ağızları, dilleri yok, isteklerini söyleyemiyorlar. Herkes evinin önüne bir kap koyarak ekstra para vermesine de gerek yok artan yemekleri, suyunu verse yeter” ifadelerini kullandı.

Haber Videosu