Genç Memur-Sen Aydın İl Tensilciliği yönetimi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "15 Temmuz’un Işığında Türkiye” konulu sempozyuma katıldı.

Genç Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Yakup Özen, Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin ve Aykut Yiğit ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İbrahim Boynukalın ile birçok akademisyenin katılımı ile gerçekleştirilen "15 Temmuz’un Işığında Türkiye" konulu sempozyumuna katıldı.

Genç Memur-Sen’inde paydaş olduğu sempozyumda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 15 Temmuz gecesinin magazinleştirmeden ve trajedileştirmeden geleceğe aktarılması gerektiğini söyledi. Darbe girişimi gecesinin herkeste büyük yaralar açtığını anlatan "Darbecilere karşı göğsünü siper eden milletimiz, ekonomimize yönelik saldırılara da göğsünü siper ediyor, buna karşı mücadele veriyor. Darbe girişimini takip eden iki hafta içinde milyarlarca dolar bozdurarak, Türk lirasına yönelen vatandaşlarımız bugün de yeni bir dolar ve döviz operasyonu karşısında ellerindeki dövizleri bozdurarak Türk lirası ve altına yönelerek ekonomisine, ülkesine, milli değerlerine sahip çıkıyor” diye konuştu.

Sempozyumun amacı hakkında bilgi veren Genç Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Yakup Özen ise, “Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da FETÖ’cü darbe girişiminin püskürtülmesi, gerek yaşadığımız ülkede ve gerekse de içinde yer aldığımız coğrafyada işgal ettiği yer ve etkileri bakımından üzerinde her anlamda ciddiyetle durulması gereken hadiselerdendir. 15 Temmuz Işığında Türkiye Sempozyumu’nun temel amacı, milletimizin 15 Temmuz Şanlı Direnişinin anlam ve mahiyetini tüm açılardan mercek altına almaktır. 15 Temmuz’un Yeni Türkiye’nin inşasında, siyasette, hukukta, kültürde ve fikir hayatında neleri değiştirdiğini tartışmak, bu tarihi dönüm noktasının yakın gelecekteki etkisini ve bu etkinin muhtemel sonuçlarını ülkemizin yeni yüzyılda hak ettiği yeri doğru anlamaya çalışmaktır. Sempozyum, 15 Temmuz’un bir darbenin püskürtülmesinden öte, taşıdığı anlam ve muhtevanın değerli fikir insanlarının katılımlarıyla somutlaştırılması, toplumsal hafızamızda bir daha unutulmayacak şekilde yorumlanması ve henüz yeterince fark edilmeyen boyutlarıyla kavramsallaştırılmasını amaçlamaktadır” dedi.