Aydın’da Açık Cezaevi’nde Doktor Yunus Emre B'nin, mahkum Erkan A. tarafından bıçaklanmasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, 1 Ağustos 2018 günü Aydın Açık Cezaevi'nde hükümlüleri muayene için gelen Dr. Yunus Emre B. ile muayene olmadan hastaneye sevkini isteyen Erkan A. isimli Açık Cezaevi hükümlüsünün tartıştığı, hükümlünün infaz koruma memurlarının yardımı ile muayene odasından çıkarıldığı, yaklaşık 1 saat sonra doktor diğer muayeneleri bitirip açık cezaevinden ayrıldığı sırada bıçakla doktora saldırdığı kaydedildi. Açıklamada, infaz koruma memurunun koşarak müdahale etmeye çalıştığı ancak hükümlünün doktoru 3 tanesi kalça kısmında çizik şeklinde, 1 tane de kanama olacak şekilde uyluk kısmından yaraladığı ve açık cezaevi olması ve dış koruma görevlileri bulunmaması nedeniyle elindeki bıçakla birlikte firar ettiği ifade edildi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Cumhuriyet Başsavcılığımızca hükümlü ile ilgili olarak; firar, bıçakla yaralama, tehdit suçlarından soruşturma başlatılmış ve yakalama çıkartılarak ilk andan itibaren kolluk görevlilerine talimat verilmiş ve hükümlünün yakalanması için özel ekip oluşturulmuştur. Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda olaydan sonra yapılan arama ve sayımlarda zimmetli bıçakların eksik olmadığı tespit edilmiş olup, hükümlünün bıçağı nereden temin ettiğine dair ve bu konuda ihmali bulunan personelle ilgili derhal idari soruşturma başlatılmış ve görev yerleri değiştirilmiştir.”

SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ”

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında, bıçaklama olayının üzüntü verici olduğuna dikkat çekilirken, "Olayın hem adli, hem de idari yönden soruşturulması için Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Cumhuriyet Başsavcıvekili görevlendirilmiş olup Cumhuriyet Başsavcıvekilimiz soruşturmaları bizzat yürütmektedir. Olaydan sonra, hastane aciline kaldırılan doktor ile ilgili olarak bizzat hastanede ziyaret edilerek ve Açık Cezaevi görevlileri görevlendirilerek, sürekli doktor beyin sağlık durumundan bilgi alınmış, doktor beyin ricası üzerine basın açıklaması yapılmamıştır. Ancak basına yapılan açıklamalarda, olay Kapalı Cezaevinde olmuş ve döner bıçağı cezaevine girdirilmiş gibi ifadelerin yansıması nedeniyle bu açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur. Bu vahim ve özellikle kendilerine hizmet için gelmiş bir doktor arkadaşımıza karşı Açık Cezaevi'nde meydana gelmesi üzüntü verici bir durumdur. Bu saldırıyı ve sağlık çalışanlarına karşı yapılan tüm saldırıları nefretle kınıyor ve üzüntülerimizi bir kez daha bildiriyoruz. Ancak haberlerin sanki Kapalı Cezaevinden olmuş gibi ve cezaevine döner bıçağı sokulmuş gibi yansıtılması da doğru değildir. Statü gereği Açık Cezaevi'nde dış koruma görevlisi olarak Jandarma bulunmamaktadır. Belirli nitelik ve ceza miktarı az olan hükümlülerin bulunduğu cezaevleridir. Buna rağmen ihmali olanlarla ilgili gerekli her türlü soruşturma ve işlemler yapılmaktadır. Baştan beri doktor beyin bilincinin yerinde olduğu, ön raporunda hayati tehlikesi olduğuna dair hastaneden bilgi alınmış ve sürekli İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastane Başhekimliğinden durumu ile ilgili bilgiler takip edilmiştir. Tekrardan doktor arkadaşımıza ve sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haber Videosu