Sanata olan ilgisi ile tanınan ve resim çalışmaları yaptığı bilinen Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı Ataeymir Ortaokulunun düzenlediği Tübitak Bilim fuarında ebru yaptı.
İlk kez ebru yapan Başkan Mustafa Büyükyapıcı buna karşılık bu konuda yetenekli olduğunu ortaya koydu. Öğretmen okulu yıllarından itibaren resim yaptığı bilinen Büyükyapıcı, fırça ve boyalara aşina olduğunu göstermiş oldu. İlk kez ebru yaptığını ifade eden Başkan Büyükyapıcı dinlendirici özelliği bulunan ebru sanatının güzel bir uğraş olduğunu kaydetti.

EBRU KURSLARI DEVAM EDİYOR

Karacasu İmam Hatip Ortaokulunda açtığı ebru kursunu görev yaptığı Ataeymir Ortaokulunda da sürdüren Görsel Sanatlar Öğretmeni Ali Rıza Dilek, 7. ve 8. sınıflara yönelik kursa 39 öğrencinin katıldığını ifade etti. Karacasu’da ilk ebru kursunu açan isim olan Dilek, bu sanatın dinlendirici özelliğine vurgu yaptı. Yapılan bütün çalışmaların birbirinden farklı olduğunu, aynısını yapmanın mümkün olmadığını kaydeden Dilek, “Battal, taraklı, gel-git, çiçekli, şal gibi türleri bulunuyor. Derslerin stresinden uzaklaşıp rahatlamak isteyen öğrenciler ebru ile ilgilenmeli” dedi.  Tübitak Bilim fuarına katılanlar ebru deneyimi yaşama fırsatı bulurken burada öğrenciler Özgür Özdemir, Ramazan Yaylaevi, Fatma Uyanık, Eyüp Altıntaş misafirlere yardımcı oldu.