Aydın’ın Çine ilçesinde öğrencilere ve eğitime yönelik katkılarıyla önemli projelere imza atan Güler Bisiklet Sahibi Halit Güler, Çineli esnaflardan Hakan İn, Orkun Payza ve Şaban Bozkurt’u da sponsorluğa dahil ederek bu yıl karne hediyesi olarak Çine Madran Anadolu Lisesi’nde 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflarda dönem birincisi olan öğrencilere telefon hediye etti. Güler ve arkadaşları yine Atatürk İlkokulu’nda da yine öğretmenler tarafından belirlenen 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine de bisiklet verdi.

“ESNAFLARIMIZDAN OKULLARIMIZA DESTEK BEKLİYORUZ”

Çine’nin eğitiminin gelişmesi için mücadele ettiklerini belirten Güler Bisiklet Sahibi Halit Güler, “Gerekli destek verildiği zaman Çine’deki okullarımız da bir özel okul kalitesinde daha iyi ve daha kaliteli eğitim verecek seviyeye gelecektir. Bizler de buna inandığımız için elimizden geldiği kadar okullarımıza destek oluyoruz. Çine’de bulunan diğer esnaf arkadaşlarımızın da okullarımıza destek olmasını istiyoruz. Bizim ilçemizdeki öğretmenlerimiz ve okullarımız da diğer yerlerdeki birçok okul gibi kaliteli ve en üst seviyede eğitim veriyorlar. Bütün öğrencilerimizin ve çocuklarımızın üzerinde emeği olan bütün öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Çocuklara ne versek azdır. Bundan sonraki eğitim öğretim yılında da bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Önümüzdeki yıl da katkılarımız aynı şekilde devam edecek. Seneye başarı puanının yanında en az devamsızlık yapan öğrenciye de ödül vereceğiz. Gerekli destek verildiği marka öğrenci marka öğretmen marka okul seviyesine geldiğimizi hepimiz göreceğiz” dedi.

BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTI

Eğitim nedeniyle Çine nüfusunun azalmasının önüne bu etkinliklerle geçmeyi amaçladıklarını söyleyen Güler, “Proje kapsamında ilkokullarımıza 350 futbol topu, 100 basket topu, 120 voleybol topu, ilkokullar arası futbol müsabakaları için 4 okulumuzun futbol takımları için forma, Madran Anadolu Lisemize 4 telefon, Atatürk İlkokulu’muza 4 bisiklet, Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu’muza kitap okuma yarışması için bisiklet, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize 40 çift spor ayakkabısı, Cumhuriyet İlkokulu’muza 3 jimnastik minderi hediye ettik. Çine’den Bilim Sanat Merkezi’ni kazanan tek öğrenci olan Hatice Nur Develi’ye de bir adet bisiklet armağanımız oldu. İlçemizde çocuklarımız ve vatandaşlarımızla 6. Altın Bisiklet Festivali’ni gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin sanal ortama olan bağımlılığını azaltmak ve dikkat çekmek için Testere Çine’de Velespit adlı kısa filmini çektik. Engelliler Haftası’nda empati sağlamak için engelli basketbol gösteri maçı düzenlendik. Bu gibi birçok etkinlikle öğrencilerimizin sosyalleşmesi için destek oluyoruz” diye konuştu.

ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER

Çine Madran Anadolu Lisesi’nde yapılan deneme sınavları kapsamında 12’nci sınıflarda Melis Dursun, 11’inci sınıflarda Ebru Kızılkan, 10’uncu sınıflarda Buket Çoban, 9’uncu sınıflarda Nesrin Madran derece elde ederek cep telefonun sahibi oldu. Atatürk İlkokulu’ndan da 1’inci sınıf öğrencisi Ertuğrul Gazi Güven, 2’nci sınıf öğrencisi Hüseyin Çelik, 3’üncü sınıf öğrencisi Mine Açıkgöz ve 4’üncü sınıf öğrencisi Halil İbrahim Gider’e bisiklet hediye edildi.