Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla yapılan mal paylaşımları sonrası yıkılan minibüs garajında iki belediyenin kavgası nedeniyle bölgede vatandaşı isyan ettiren trafik sorununa bir türlü çözüm üretilemiyor. İki belediye mahkeme mahkeme dolaşırken 3 yıldır yaşanan trafik sorunu için bir adım atılamadı.
  Aydın’da büyükşehir yapılanması çerçevesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yasa gereği kurulan Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’ni (UKOME) Efeler’deki şehiriçi trafikteki keşmekeşliğin çözümü için göreve davet eden Aydınlı vatandaşlar, Zafer Meydanı’nda bulunan eski minibüs garajında da bir an önce projeye başlanılması için harekete geçilmesi gerektiğini kaydettiler.

HER İKİ BELEDİYENİN PROJESİDE BEKLEMEDE KALDI

2. Devir Teslim Komisyonu’nun ardından Efeler Belediyesi’ne devredilen eski minibüs garajında halen hangi belediye tarafından projeye başlanacağı netlik kazanmazken, Aydın Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl DİM1 Projesi için ilk kazmayı vurmuş, mal paylaşımının ardından garajın Efeler Belediyesi’ne devredilmesi üzerineyse proje durdurulmuştu. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, eski minibüs garajının kendilerine geçmesi üzerine geçtiğimiz Ocak ayında yaptığı açıklamada, söz konusu alanda otopark ve kapalı Salı Pazarı yapmak için proje hazırlığına başladıklarını açıklamıştı. Projeyle ilgili konuşan Özakcan, “Büyük devasa proje olacak, zemin katları ticari alan olabilir” demişti. Halihazırda her iki belediyenin mal paylaşımı nedeniyle davalık olması üzerine vatandaşlar tarafından halen ücretsiz otopark olarak kullanılan eski minibüs garajının akibeti merak uyandırırken trafik sorunun çözümü noktasında da bir türlü adım atılamaması türlü tepkileri de beraberinde getiriyor.

“VATANDAŞ ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Hukuki sürecin bir an önce netliğe kavuşmasını ve eski santral garajının bulunduğu noktada mahkeme hangi belediyenin lehine sonuçlanırsa sonuçlansın kapalı pazaryeri kurulmasını istediklerini söyleyen Efeler Zafer Mahallesi Muhtarı Mustafa Saraç, “Bir an önce proje uygulanılmaya başlansın. Vatandaş ve esnaflarımız eski santral garajının atıl vaziyette beklemesinden son derece rahatsız. Sürekli vatandaşlar bana eski santral garajının ne olacağını soruyor. Artık vatandaşa da verecek bir cevabımız kalmadı çünkü konu mahkemeye intikal etti. Keşke alelacele yıkılmasının hemen ardından projeye başlanılsaydı. Biz bu santral garajının bulunduğu yerde mahalle sakinleri olarak eğer büyükşehir belediyesi kazanırsa Dünya İş Merkezi yerine kapalı pazaryeri yapılmasını temenni ediyoruz. Sonuçta bu yer Efeler halkının ve halkın isteği göz önünde bulundurulmalıdır. İnşallah mahkeme Efeler Belediyesi’nin lehine sonuçlanır. Çünkü Efeler Belediyesi bizim isteğimiz doğrultusunda kapalı Pazar yeri yapılmasından yana proje hazırlayacak. Yasa gereği zaten 2017’den sonra sokaklarda Pazar kurulamayacak. Ayrıca garajın bulunduğu noktadaki trafik keşmekeşi de artık vatandaşın canına tak etmiş durumda. Bir an önce sorunumuzun çözüme kavuşmasını istiyoruz” diye konuştu.