Muhabbet kuşu beslemeyi babasından öğrenen evli ve iki çocuk babası Fırat İşler'in bir yıl önce satın aldığı ve hobi olarak evinde baktığı 5 çift muhabbet kuşu zamanla çoğaldı. Evine sığmaz hale gelen kuşları için iki katlı bir bina kiralayan İşler, kiraladığı binada aralarında albino, lutino, show jumbo ve japanesin de bulunduğu 10 cins muhabbet kuşundan toplam 90 çift bakıyor. "SESLERDEN KOMŞULARIM RAHATSIZ OLMASIN" Fırat İşler, babası Azmi İşler'in muhabbet kuşlarını çok sevdiğini belirterek, "Çocukken babama, kuş bakımında yardım ediyordum. İlgilendikçe kuşları sevdim. Bir yıl önce, boş zamanımı değerlendirmek, iş yorgunluğu ve stres atmak için evimde hobi olarak muhabbet kuşu beslemeye karar verdim. Beş çift muhabbet kuşu aldım. Zamanla muhabbet kuşlarım çoğaldı. Kuşların sesinden komşularım rahatsız olmasın diye iki katlı bir bina kiraladım. Şu anda o binada 90 çift kuş bakıyorum" dedi.

"MUHABBET KUŞU NARİN HAYVAN"

Günde en az 3 saatini kuşlarına ayırdığını ifade eden İşler, "Muhabbet kuşları, ailemin birer üyesi gibi oldu. Her gün mutlaka kuşlarımın yanına gelip yemlerini veriyorum, sularını değiştiriyorum. Kuşlardan yaralanan veya hastalanan var mı diye kontrol ediyorum. Kuş bakmak zor ama sevdiğim için bu zorluğa katlanıyorum. Günde en az 3 saatimi kuşlarıma ayırıyorum. Onları bırakıp uzak bir yere gidemiyorum. Çünkü muhabbet kuşu narin bir hayvan, ilgisizliğe dayanamaz. Yanlarında olmadığım zaman ise müzik açıyorum. Müzik sesi onları rahatlatıyor, stresten uzaklaştırıyor" diye konuştu.

YEM YÜZDE 300 ZAMLANDI

Muhabbet kuşu beslerken yaşadığı sıkıntılara da değinen İşler, "Yem fiyatı yüzde 300 arttı. Muhabbet kuşu beslemeye başladığımda 25 kilogram ağırlığındaki bir çuval yem, 60 liraydı, şimdi ise 180 lira. Artan maliyetler beni zorluyor. Ayrıca kuşlar için almam gereken ilaçlar oluyor. İlaç bulmakta da sıkıntı yaşıyorum. Veteriner hekimlerden kanatlı hayvanlara yönelik ellerinde daha fazla ilaç bulundurmalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.