Cumhur İttifakı olarak seçimi kazanacaklarını belirten Savaş, Nisan ayının Aydın için güzel bir başlangıç olacağını kaydetti. Son düzlüğe girdiklerini belirten Savaş, "31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kaldı. Artık sokakta, çarşıda, pazarda projelerimizi anlatıyoruz, dolaşıyoruz, vatandaşlarımıza dokunuyor sohbet ediyoruz. Hakikaten sokakta çok güzel bir teveccüh var, en güzel anket aslında sokakta vatandaşımızın bize karşı olan ilgisi, teveccühü. Bu güzellik, bu teveccühün ben sandığa yansıyacağına inanıyorum" dedi.

"AYDIN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMÜŞ BİR İL OLACAK"

Aydın'da Nisan ayından itibaren yeni bir başlangıç olacağını söyleyen Savaş, "Bu başlangıç hizmetle tanışma olacak. Aydın vilayeti, ilimiz 17 ilçesiyle o büyükşehir yönetimi altında son 5 yılda kayıp yılları yaşadı. Bu kayıp yılları biz kısa sürede telafi edeceğiz, hizmet dönemi başlayacak. Aydın'ımızı yaşanabilir bir şehir yapacağız ve bu kendi kendine yeten, aş ve iş problemlerini çözmüş bir İl olacak. Bu il büyük potansiyelini çok iyi bir şekilde değerlendiren rekabet edebilen, gelişen, büyüyen, zenginleşen Türkiye'den daha fazla pay alan, jeotermali tarımla, turizmle buluşturabilen bir il olma yolunda hızla ilerleyecek. Türkiye'nin o büyüyen pastasından daha fazla pay alan bir Aydın olacak" diye konuştu.

"SANDIK BAŞINA GİTTİĞİNİZDE HESAP SORUN"

"Evet yoksullaşma, sosyal yardımlarla buradan beslenen bir belediye yönetimi olmayacak önümüzdeki dönem" ifadelerini kullanan Savaş, şunları kaydetti: "Elbet sosyal belediyecilik yapılacak, garip guraba korunacak kollanacak, erzak verilecek, yardımda bulunacağız ama bunun yanında ilimizin üretim ve istihdam ve ihracat kapasitesini arttırabilmek için yerel kalkınma hamlesini başlatacağız. Aydın kısacası istihdam dostu bir il olacak. Cumhuriyet Halk Partili Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı her tarafta boy boy kendi fotoğraflarını yayınlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı 2002 yılından bu yana bu şehirde siyaset yapıyor. 2007'de tekrar milletvekili oldu, 2009'da belediye başkanı oldu, 2014'te Büyükşehir. Kendini tanıtma ihtiyacı var mı, yok. Neden bu kadar reklama gereksinim var anlamakta güçlük çekiyorum. Bir de anlamadığım bir konu bu kadar reklam ve afiş asıyorsunuz, altında da sizin mensubu olduğunuz partinizin amblemi yok. Neden mensubu olduğun partinin amblemini kullanmıyorsun? Yoksa partinden utanıyor musun? Ben buradan Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş değerli hemşehrilerime sesleniyorum. Bakın sizin gönül verdiğiniz, sempati duyduğunuz o partinin amblemini dahi kullanmayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Sandık başına gittiğinizde bunun hesabını sorun diyorum ben. Anketler çok güzel, saha zaten en güzel cevabı veriyor. Vatandaşımızın vücut dili, samimiyeti ve teveccühünün sandığa çok güzel yansıyacağını düşünüyorum. Nisan ayı Aydın'da güzel bir başlangıç ayı olacak."

"KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMADIK, OYNAMAYIZ"

Savaş, sözlerin şöyle tamamladı: "Son günlerde Büyükşehir'de telaş başladı. Yaklaşık 6 bin çalışan arkadaşımız var. Özellikle işçi kadrosunda çalışan kardeşlerimiz var. Onları korkutmak için biz Büyükşehir'e gelince çalışan arkadaşlarımızı işten çıkartacağımız yönünde yalan dolan bir takım haberleri sürekli dolaştırıyorlar. Biz şunu söyledik, bugüne kadar hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadık, bundan sonra da oynamayız. İşinin başında olan, dürüst çalışan sorumluluk sahibi kardeşlerimizle beraber yolumuza sonuna kadar devam ederiz ve işçi kardeşimizin de ne hakkı varsa, özlük ve mali hakkı olarak fazla mesai ücreti olarak ne varsa bunları da vereceğiz. Ayrıca Mayıs ayından itibaren de sendikal haklarını da, o Anayasamızın temel sendikal haklarını davulla, zurnayla vereceğiz."