Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Aydın Şubesi tarafından gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurulunda 3 yıl süreyle görev yapacak yeni yönetim belli oldu.
İki listenin yarıştığı seçimde mevcut başkan Yener Bozkurt’un başkanlığındaki ‘Mücadeleci Sendika Grubu’ 237 oyla seçimin kazananı oldu. Eğitim-İş Aydın Şubesi'nin 5. Olağan Genel Kurulu Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.  Genel kurula, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün, Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, Eğitim-İş Genel Merkez Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk, Genel Merkez Eğitim Sekreteri Şaban Özdemir, Eğitim-İş Aydın Şubesi Başkanı Yener Bozkurt, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda üye katıldı. 

118 OY FARKLA KAZANDI

Eğitim İş eski Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay'ın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, mevcut Başkan Yener Bozkurt başkanlığındaki Mücadeleci Sendika Grubu ile Alpaslan Şakacı'nın başkanlığındaki Demokrasi ve Değişim Grubu yarıştı. Çarşaf liste ile gidilen seçimde, 309 delegeden 237'si oy kullandı. 1 oy geçersiz sayılırken, seçim yarışını Mücadeleci Sendika Grubu kazandı. Mevcut Başkan Yener Bozkurt, 174 oy aldı. Alpaslan Şakacı ise 56 oyda kaldı.

LİSTEDE YER ALAN İSİMLER

Yener Bozkurt başkanlığındaki Yönetim Kurulu; Seval Özcan, Doğan Erhotamış, Remzi Çomakçı, Umut Yücedağ, İsmet Öztürk ve Mehmet Ali Fendal'dan oluştu. Denetleme Kurulu'na Ali Mutlu, İlknur Özkan ve Hasan Seçkin, Disiplin Kurulu'na İbrahim Ilgar, Mehmet İnam ve Yüksel Niçin, Genel Merkez Delegeliği'ne Yener Bozkurt, Remzi Çomakçı, Ali Erdem, Ali Mutlu, Erkan Şahin, Abdullah İçöz, Ümmühan Babür, İlknur Özkan ve İlhan Çevik seçildi.