Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen’in ‘engelli rampaları önüne araç park ediliyor’ şeklindeki şikayeti üzerine Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak genelge çıkarılması için jet talimat verdi.
Cami çıkışı karşılaştığı Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen’le sohbet eden Koçak’a Dilmen uzun süredir sıkıntı yaşadıkları rampa konusunu dile getirdi. Vali yardımcısını arayarak genelge çıkarılması talimatını veren Vali Ömer Faruk Koçak, “Bugüne kadar buna çözüm bulmadıysak özür diliyorum” dedi. Koçak, Aydın genelinde bulunan sokak, cadde ve bina girişleri dahil bütün engelli rampalarının önüne araç parka edilmemesi, bu nedenle denetimlerin arttrılması talimatı verdi.

‘OKULLARDA EĞİTİM VERİLMELİ’

Sorunu aktaran Dilmen, “Engelli rampalarının önüne devamlı araba park ediyorlar, biz zorlanıyoruz. Karacasu’nun yanı sıra bütün ilçelerde bu sıkıntı var. Bunun giderilmesini istiyoruz. Her gün bu sebeple vatandaşla karşı karşıya geliyoruz. Yanlış tepkilerle karşılaşıyoruz. Bizler kimseyle kırıcı olmak istemiyoruz. Bizim de yaşama hakkımız var. Halkımız biraz daha duyarlı olursa daha çok seviniriz. Bu konu okullarda öğrencilere de anlatılmalı” dedi.

SIKI DENETİM GELİYOR

Engelliler Derneği Başkanı Dilmen daha bu sözlerini tamamlamadan anında Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız’a ulaşan Koçak, hemen genelge çıkarılması talimatını verdi. Koçak telefonda Yıldız’a bir genelge çıkarılmasını ifade ederek “Engelli rampalarının önüne yapılan parklarla ilgili denetimlerin arttırılması ve engellenmesi yönünde bir genelge çıkaralım. Emniyete ve ilçe kaymakamlıklarına yazalım. Bu genelge sokaklardaki, caddelerdeki, bina girişlerindeki bütün engelli rampaları için geçerli olacak” dedi.