Karacasulu ustalar tarafından hayat verilen testi, güveç, küp gibi çömlek ürünleri Türkiye’nin dört bir yanında müşterisi ile buluşurken bu ürünler yurt dışına da ihraç edilmeye devam ediliyor. Özellikle Suudi Arabistanlıların rağbet gösterdiği Karacasu çömleği Türkiye’de faaliyet gösteren tüccarlar vasıtasıyla yurtdışına ihraç ediliyor. Senede farklı dönemlerde içerisinde güveç, testi, küp ve süs eşyalarının bulunduğu onlarca palet ürün alıcısı ile buluşmak üzere konteynırlara yükleniyor. ‘Made in Türkiye’ damgasının basıldığı ürünler büyük bir titizlikle kutulanarak paletlere yerleştiriliyor. Senede farklı dönemlerde siparişe göre Öztürk Seramik’e gelerek ürün aldığını kaydeden tüccar Ümit Yılmaz, Karacasulu ustaların işçiliğini ve Karacasu toprağından üretilen ürünleri beğendiğini ifade etti.

YALNIZCA KARACASU’YU TERCİH EDİYOR

Türkiye’de yalnızca Karacasu’da üretilen çömlekleri tercih ettiğini aktaran Yılmaz, “Bu gelenekleri, bu eski tarz çok sağlıklı bir topraktan, çömlekten yapılan ürünleri yurtdışına göndermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda orada güzel bir rağbet görmeleri için güzel modeller ve şekilleri tercih ediyoruz. İnşallah güzel olacak. Sadece Karacasu’da üretilen ürünleri tercih ediyorum. Beğeniyorum buranın ustalığını” dedi.

SUUDİ ARABİSTAN’DA İLGİ ÇEKİYOR

Küpün yanı sıra  testi, güveç, süs eşyası aldığını söyleyen Yılmaz, küpün daha çok yazın tercih edildiğini ifade etti. Her dönem aldığı ürünün adedinin siparişe göre değiştiğini kaydeden Yılmaz, özellikle Suudi Arabistan’da bu ürünlerin ilgi çektiğini paylaştı. Yılmaz, “Suudi Arabistan’da bu ürünler ilgi çekiyor. Çünkü yıllardan beri kullandıkları ürünler. Türkiye’nin yanı sıra Mısır, Fas, Yemen, Pakistan gibi ülkelerden ürünler alıyorlar. Biz de oradaki piyasaya ayak uydurmaya çalışıyoruz.  Karacasu’dan oldukça memnunuz,…