İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, “Aydın’dan İYİ Parti’ye, Türkiye ortalamasının yüzde 50 fazlası oy çıktı” dedi. 24 Haziran seçimlerinin sonuçlanmasının ardından İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, durum değerlendirmesi yaptı. Seçim sonuçlarına göre Aydın’da ortaya çıkan 4-3-1’lik milletvekili dağılımı nedeniyle buruk bir sevinç yaşadıklarını belirten Taner, Aydın’dan İYİ Parti’ye çok oy çıktığını söyledi. Hedeflerinin 2 milletvekili olmasına rağmen yüzde 1,5’luk oranla bu rakamı kaçırdıklarına dikkat çeken Taner, Aydınlılara İYİ Parti’yi tercihlerinden dolayı teşekkür etti.

“KISA SÜREDE BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK BAŞARIDIR”

Yeni kurulan bir parti olmalarına rağmen vatandaşın İYİ Parti’ye olan teveccühünün iyi olduğunu vurgulayan Taner, “Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayımız ve Genel Başkanımız Meral Akşener’e ve partimizi destekleyen bütün vatandaşlara teşekkür ederim. Seçimden sonra çıkan sonuçların kabullenilmesini ve bunun sonrasında da dün yaşadığımız sıkıntıların yarınlarda yaşanmaması temennisiyle seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Aydın’da bu zor şartlarda çok kısa bir süre içinde çok fazla çalışma olanağı da bulamadan bir milletvekili çıkarmak bizim için önemli bir başarıdır” diye konuştu.

“BURUK BİR MUTLULUK YAŞIYORUZ”

İYİ Parti’nin ülke genelinde yüzde 10 seçim barajını geçmesini önemli bir başarı olarak değerlendiren Taner, “Aslında bu sonuç beklediğimiz bir sonuç değildi. Biz daha fazlasını bekliyorduk. Daha önce 'Türkiye genelinde İYİ Parti ne alırsa, yüzde 50 fazlasını Aydın’da alırız' demiştik. Sözlerimizin gereğini yerine getirdik. Şu anda hem milletvekili, hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Genel Merkezin almış olduğu oyun yüzde 50 fazlasını almış olduk. Dolayısıyla bu anlamda buruk bir mutluluk yaşıyoruz. Aydın’da en kötü ihtimalle 2 milletvekili çıkarırız düşüncesindeydik. Maalesef yüzde 1,5 oranında bir oy daha alabilseydik ikinci milletvekilimizi çıkaracaktık. Ama olmadı” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’NİN YURT DIŞI OYLARI YÜKSEK”

Yurt dışı oylarının AK Parti’ye yaradığına dikkat çeken Taner, dağılımla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yurt dışında kullanılan oylar Aydın’da kullanılan oylar üzerine ilave edildiğinde AK Parti 4 milletvekili çıkardı. CHP 3 milletvekili ve İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı. Yurt dışı oylarında AK Parti’nin oy oranının yüksek olması, Aydın’da bir milletvekilinin MHP’den AK Parti’ye geçmesine sebep oldu” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN PARTİLERDEN İYİ PARTİ’YE OY KAYDI”

İYİ Parti’ye her partiden oy kaydığını vurgulayan Taner, “AK Parti de dahil olmak üzere MHP’den ciddi oranda partimize bir oy kayması oldu. MHP’nin daha önce yüzde 13 civarında oyu vardı. Şimdi ise MHP, yüzde 8’de kaldı. MHP’nin yüzde 5 civarında bir kaybı var. Artık AK Parti’den MHP’ye oyların kaydığı bir ortamda bütün partilerden İYİ Parti’ye oy kaymaların olduğunu gördük. Özellikle eski Demokrat Partililerin, Anaplıların, DSP’lilerin oylarının İYİ Parti’de toplandığına şahit olduk” dedi.