İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının teslim edilmesinin ardından tüm sonuçların açıklandığını vurgulayan Başkan Kural, kazananın Türkiye olduğunu söyledi. 31 Mart 2019’da ülkemizde gerçekleşen yerel seçimlerin sona erdiğini ve Ekrem İmamoğlu’nun da mazbatayı alması ile birlikte tüm sonuçların açıklandığını ifade eden İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural; “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin görmediği yenilikler, zorluklar ve eylemlerin yaşandığı tarih sahnesinden asla silinmeyecek bir seçim süreci tamamlanmıştır. Böyle bir seçimde Aydın ili Nazilli ilçesi İYİ Parti İlçe Başkanı olarak şunu söylemeliyim ki, başta Nazilli'miz olmak üzere tüm yurtta açıklanan sonuçlar düşündüklerimizin üzerinde çıkmış, emeklerimizin boşa gitmediğini bizlere göstermiş, büyük bir onur ve gurur yaşatmıştır” dedi.

“TAM BİR UYUM SAĞLADIK”

Başta Nazilli'de Millet İttifakı adayı Kürşat Engin Özcan’ın zaferi olmak üzere tüm yurtta kazanılan zaferler ve alınan sonuçlara dışarıdan görüldüğü kadar kolay bir şekilde gelinmediğini söyleyen Durmuş Kural; “Nazilli’mizde Cumhuriyet Halk Parti'lisi olsun İYİ Parti'lisi olsun herkes bir Kuvayi Milliye neferi gibi çalışmış, gecesini gündüzüne katarak, ekmeğini katık yaparak, soğukta hiç durmadan koşturarak, yağmur çamur dinlemeden çalışarak, alışkanlıklarını bir kenara bırakıp özlemlerini bağrına basarak müthiş bir başarıya imza atmıştır. Birçok teşkilat ve örgütte iç çatışmaların yaşandığı günümüz siyasetinde Nazilli CHP örgütü ve İYİ Parti teşkilatı tüm yurda örnek olacak şekilde harika bir uyum ve birliktelik sergilemiş, teşkilat üyelerimiz bağlı bulundukları partilerini değil Millet İttifakı'nı düşünerek her biri, birbiri ile can ciğer kuzu sarması olmuş, tam bir aile ortamında yılmadan, yorulmadan, yıkılmadan emeklerini büyük bir zafer ile taçlandırmışlardır. Ve bunu bütün fitne, fesat ve entrikalara karşı, ayrıca büyük bir güce karşı başarmışlardır” diye konuştu.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Millet İttifakı ruhunun devam ettiğini hatırlatan Kural; “Tüm yurdun, tüm milletin, tüm vatanın ve cennet memleketimiz Nazilli’mizin huzurunda bu büyük zafere imza atan gerek sürekli kamera ve basın önünde olarak tanınan, bilinen neferlerimiz, gerek koşturmaktan sürekli görev halinde oldukları için göz önünde olamayan neferlerimiz, gerek bizler gibi bilinen, gerekse ruhunu gönlünü bu davaya bu inanca adamış gizli kahramanlarımızın önünde saygı ve sevgiyle eğiliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, her bir Mustafa Kemal askeri, Cumhuriyet ve Memleket sevdalısı üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu ülke ve tarih sizin kahramanlıklarınızı unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.