Ünsal Ünal başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partisi Sultanhisar İlçe Teşkilatı yönetimi, parti binasında düzenlenen basın toplantısıyla istifa gerekçelerini açıkladı. Basın açıklamasını okuyan Ünal, CHP’li mevcut Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya’nın listeyi kendilerine sormadan hazırladığını iddia etti. Genel merkezin gönderdiği genelgeyle listeyi İlçe Seçim Kurulu’na teslim etme yetkisini ilçe başkanlığından alıp il başkanlığına vermesini de eleştiren Ünal, örgütün işlevsiz hale getirdiğini savundu.  

LİSTE ANLAŞMAZLIĞI İSTİFA GETİRDİ 

İttifak görüşmeleri sırasında da örgütün görüşünün sorulmadığını iddia eden Ünal, “Aday listeleri örgüte gösterilmemiştir. Parti disiplini içerisinde açıklanan takvime göre en başta aday adaylığını açıklayan İlhan Deveci ve Bülent Gümüş’e yönelik başkan adayımızın yaptığı açıklama talihsizliktir. Hazırlanan liste ne kadar CHP’yi temsil etmektedir, partililerimizin vicdanlarına  bırakıyorum. Yoldaşlarımızdan aldığımız yetkinin vicdanımızda oluşturduğu sorumluluk duygusuyla örgütle mücadele edenleri örgütlü mücadeleye davet ediyorum. İlkesel bir duruşla görevimizden istifa ediyoruz. Başkan adayı ve meclis üyelerine başarılar diliyorum” dedi.

"ZORLA GÜZELLİK OLMUYOR"

Teşkilatla aralarında meclis üyesi belirleme konusunda anlaşmazlık yaşandığını doğrulayan CHP’li Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ise, “İsterdik ki birlik, beraberlik içinde hareket edelim ama  zorla güzellik olmuyor” demekle yetindi.