Nazilli Belediyesi'nce plan, proje ve inşaatı yaptırılan TAZEN’in açılış törenine, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Ateş Akkaya, MHP Kadın Kolları Başkanı Birsen Karlıoglu, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve adayları ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılışta Yeşilyurt Mahalle Muhtarı İrfan Teyfur, TAZEN'in kazandırılmasından dolayı Başkan Alıcık’a teşekkür etti. Teyfur, “Mahallemize böyle bir tesis kazandırdığı için teşekkür ederiz. Hizmetlerinin devamını dileriz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASI'NI ELEŞTİRDİ

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, “2009’daki ekip arkadaşlarımızla beraber, ‘Biz bu memleketin şehr-i emini olacağız’ demiştik. Böyle güzel bir şehirde belediye başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Nazilli’miz bize sahip çıktı, biz de Nazilli’nin yüzünü kara çıkaracak hiçbir projenin içinde yer almadık. Nazilli’de marka olacak projelere imza attık. 2009-2014 döneminde seçim vaatlerimizin yüzde 100’ünü yapmışız ve üstüne onlarca projeyi eklemişiz. 2014-2019’da yine seçim vaatlerimizin yüzde 95’ini gerçekleştirmişiz. Büyükşehir Yasası olmamış olsaydı biz gelirlerimizle birlikte Nazilli’mizi kalkındıracak daha pek çok projeyi hayata geçirebilirdik" diye konuştu.

"NAZİLLİ'MİZE DUYARSIZ KALAMAYIZ"

Hizmet süresi boyunca sürekli vatandaşların içinde olduğuna işaret eden Alıcık, "Nazilli’de birçok büyük projeyi hayata geçirdik. Dereköy ve Dallıca Çayı’nın ıslah edilmesi noktasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte çok ciddi bir işe imza attık. ‘Biz Nazilli’yi karşılıksız sevdik’ dedik ve biz Nazilli'mize duyarsız kalamayız. Nazilli’miz bizim doğduğumuz, büyüdüğümüz ve öleceğimiz bir şehir. Devletin verdiği 55 milyon lira ile Nazilli’mize Dandalaz’dan içme suyu gelecek. Biz sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmadık Allah’a şükür. Biz seçim zamanı geldi diye insanların elini sıkan bir insan olmadık. 10 yıl boyunca her gün sokağın içinde olduk” ifadelerini kullandı.

PROJELERİ ANLATTI

Başkan Alıcık, yeni dönemde Nazilli'yi hizmetlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti: “Allah nasip ederse 2019’dan sonra Nazilli'miz Sümer Üniversitesi’ne kavuşacak. Bu Nazilli'mize 35 bin ile 40 bin arasında öğrenci demek. Bugün 14 bin öğrenci ile Nazilli hayat buluyor. Biz bu şehri aldığımızda Nazilli emekli şehriydi. Biz bu şehri üniversite ve organize şehri yaptık. Mergen Çayı da, Dereköy ve Dallıca gibi ıslah edilecek. Yaklaşık bin dönümlük alanda hobi bahçeleri, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, piknik alanları, spor alanları ve köprünün olacağı bir alan inşa edeceğiz. Bir diğer projemiz ise meydan. Ali Molla ve Beş Eylül’ün olduğu alanda battı çıktılar, parklar ve yeşil alanların olduğu bir merkez yapacağız. Bu kesinlikle olacak. Tren yolunun alt geçidine yürüyen merdiven ve asansör yapılacak. Bunun ihalesini de seçimlerden önce yapacağız. Biz 24 saatimizin 17-18 saatinde mesai harcıyoruz. Bunun sonucunda da hep beraber başaracağız."

DUALARLA AÇILDI

Konuşmaların ardından Koca Sinan Camii İmam Hatibi Bilal Ekinci açılış duası yaptırdı. Protokolün katılımıyla kurdele kesilirken, TAZEN hizmete başlatıldı. Nazilli Belediyesi Etüd ve Proje Müdürlüğü tarafından tasarlanan, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapımı gerçekleştirilen kahvaltı salonunun içerisinde bir adet 143 metrekare alana sahip yöresel ürün satış standı, bir adet 178 metrekare alana sahip kahvaltı ile servis mekanı, teras, mescit ve otopark bölümleri yer alıyor.

Haber Videosu