Ege’nin şampiyon develeri Germencik’te kozlarını paylaştı. Aydın’ın Germencik ilçesinde düzenlenen 69. Deve Güreşi Festivali’nde 150 devenin kıran kırana mücadelesi nefes kesti. 
Germencik Belediyesi’nin desteğiyle Alangüllü arenasında yapılan deve güreşleri soğuk havaya rağmen güreş severlerden yoğun ilgi gördü. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan deve güreşinde şehitler için kurban kesildi dua edildi. Etkinliği Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, belediye başkan yardımcıları ve 5 bine yakın vatandaş izledi. Etkinliği izlemeye gelen vatandaşlara 5 bin Türk Bayrağı dağıtılırken Başkan Akın tarafından arenaya terörü lanetleneyen pankartlar astırıldı.

‘KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın düzenledikleri 69. Deve güreşlerinin vatandaşlar tarafından heyecanla takip edildiğini belirterek “Yörük kültürümüzden biri olan deve güreşlerini yaşatmaya çalışıyoruz. Germencik Belediyesi olarak destek verdiğimiz bu etkinliğimize vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye’nin bugünlerde en çok ihtiyacı olan şey birlik beraberlik ve deve güreşlerinde bunun en güzel örneklerini görüyoruz. Geleneksel kültürümüzün yaşatılmasına Germencik Belediyesi olarak destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Akın deve güreşinden elde edilen gelirin bu organizasyonun giderleri için harcanacağını söyledi. Soğuk havaya rağmen arenaya dolduran vatandaşlar develerin birbiriyle olan kıyasıya mücadelesini ilgiyle izlediler. Akşam saatlerine kadar süren güreşler renkli görüntülere sahne oldu.