Yeni Başkan Özcan’ı tebrik eden Alıcık, personelinden de helallik istedi. Nazilli’de 10 yıldır Belediye Başkanlığı yapan Haluk Alıcık, belediyeye gelerek personeliyle vedalaştı. Duygusal geçen vedalaşmada zaman zaman bazı personeller gözyaşlarını tutamazken, Alıcık tek tek odaları gezerek helallik istedi. 2009’dan bu yana Nazilli Belediye Başkanlığı yapan, üçüncü dönemde Cumhur İttifakı Adayı olan Alıcık, yüzde 48'e yüzde 44 oy oranıyla seçimi kaybetti. Alıcık, çalışanları tarafından gözyaşları içinde uğurlandı.

ÖZCAN’A HAYIRLI OLSUN

Vedalaşmanın ardından makam odasına geçen Alıcık, değerlendirmelerde bulundu. Seçimde kazanmak kadar kaybetmenin de doğal olduğunu dile getiren Alıcık, "Böyle bir teveccühle karşılaştık. Neticede saygı duymak lazım. Allah yolumuzu açık etsin. Ben Nazilli halkıyla beraberdim şimdi de beraberim. Bugün yaptığımız işler ortada. Siyaset yapmak istiyorsak halka küsmeyeceğiz. Yeni seçilen arkadaşlara da hayırlı olsun diyorum. Bu makamlar kimseye kalmadığı gibi bize de kalmadı, onlara da kalmayacak. Güzel hizmetler ederler diye umuyorum” diye konuştu.

"PERSONELİMLE MARKA OLDUK"

Aktif siyasete devam edeceği mesajını veren Alıcık, “Daha yeni başlıyorum. 115 bin seçmenin olduğunu ve ittifakla girilen bir seçim olduğunu düşündüğümüzde Türkiye ortalamasına göre küçümsenmeyecek bir oy aldık. Çok şükür güzel hizmetler yaptık. Personelimle marka olduk. Genel Başkanlarımız 'eyvallah' derse üstümüze düşeni yaparız" dedi.

“HİÇBİR BAHANENİN ARKASINA SAKLANMAMAK LAZIM"

Çıkan sonuçta birçok etkenin ve nedenin olabileceğini belirten Alıcık, "Siyasetteki oylar kimin kimden geçtiği belli değil. 45 bin oy aldık Cumhur İttifakı’nın her iki oyunu topladığımızda 43 bin yapıyor. Diğer oylara da bakmak lazım. Bunlara bakmak lazım. Cumhur İttifakı’yla beraber bu seçim genel seçim havasına sokuldu. Kişilere oy vermekten ziyade partilere oy verildi. Biraz daha çalışsaydık 50 bini geçerdik. Biraz dinlenip nerede hata yaptığımıza bakacağız. Hiçbir bahanenin arkasına sığınmamak lazım. Mesela köylerde oylarımız düşmüş” ifadelerini kullandı.

KARŞILAMA MUSTAFA AKKAYA’DAN

Millet İttifakı mazbatayı aldığında belediyede karşılama yapamayacağını söyleyen Alıcık, "Mazbatayı aldıklarında burada bulunmayacağım. Kendisine karşı bir sitemim yok ama yanındaki insanlardan tahrikane olanlar var. İki seçim geçirdim. Bu kişilerin hepsi ayrım yapmadan işini gördüğüm, yardımcı olduğum insanlar. Seçim gecesi evimin önünden sloganlar atarak geçilmesi, tahrik gayretleri, kindar yaklaşımlar ve bunun gibi bizim hiç başvurmadığımız ve hassasiyetle engel olduğumuz bunun gibi yaklaşımlara üzülüyorum. Dünya kimseye kalmıyor. Bize de kalmıyor. Biz burada iki dönemdir insan sevgisini öne çıkardık. Allah yardımcıları olsun" dedi.