Aydın Efeler’de Gazipaşa Ortaokulu’nun karşısındaki 75. Yıl Cumhuriyet Anıtı’nda bulunan Ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin bakımsızlığı görenlerin içini burkuyor. 
Efeler 75. Yıl Cumhuriyet Anıtı’nda bulunan Ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kuş pisliğiyle kaplı heykelinin uzun süredir bakımdan geçirilmemesi nedeniyle yıpranmış olduğunu söyleyerek tepki gösteren Aydınlı vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti. 

“ATATÜRK’ÜN AZİZ HATIRASINA SAHİP ÇIKIN”

Ulu Önder’e ait kuş pisliğiyle kaplı heykelin özellikle diz ve yaka kısımlarındaki yıpranmışlığın bir an önce düzeltilmesini ve anıtın komple bakımdan geçirilmesini isteyen vatandaşlar, duvar yazılarıyla da boyanmış anıtın adeta Atatürk’ün aziz hatırasına saygısızlık olduğunu söyleyerek tepki gösterdiler. “Bu saygısızlığı bir an önce düzeltin” diyen vatandaşlar, “Kuvayi Milliye’nin beşiği Aydın’da bulunan bu Atatürk Anıtı’nı yetkililer neden görmezden geliyor anlamak mümkün değil. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu CHP’li ilçe ve büyükşehir belediyesi yetkilileri bu anıtın içler acısı halini görmüyor mu? Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmak bu kadar mı zor? Bir an önce anıt bakımdan geçirilmeli ve Atatürk’ün heykeli aslına uygun hale getirilmelidir. Ulu Önder Atatürk’ün heykeli ve cumhuriyet anıtının bakımsızlığı için hiçbir mazereti kabul etmiyoruz” diyerek yetkilileri göreve davet ettiler.