Aydın’daki programları kapsamında ilçelerde ziyaretlerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Nazilli’de de çeşitli temaslarda bulundu. Akşam saatlerinde Nazilli’ye gelen Bakan Fakıbaba, ilk olarak Şanlıurfalı hemşerisi Kervan Kebap Salonu sahibi Müslim Kaçar’ı ziyaret etti. Hemşerileriyle burada  sohbet eden Fakıbaba’ya ilk hasadı yapılan kestane ikramında bulunuldu. Daha sonra Nazilliler adına Mehmet Arslan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la, Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yan yana çekilmiş resimlerini hediye etti. Ziyaretleri sırasınca Fakıbaba’ya AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Valisi Yavuz Selim Koşger, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştürk, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, AK Parti ilçe Başkanı Ramazan Satılmış, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daştan, Ziraat Odaları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri eşlik etti.      
Hemşeri ziyaretinin ardından Bakan Fakıbaba, beraberindekilerle beraber Nazilli Bozdoğan yolu üzerinde bulunan Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne geçti. Burada Enstitüdü Müdürü Koray Şimşek ve Ziraat Odası başkanları tarafından karşılandı. Müdür Koray Şimşek, Ahmet Eşref Fakıbaba’ya bölge pamuğu ile ilgili birifing verdi. Fakıbaba, ziyaretin sonunda müdürlüğün şeref defterini imzaladı.

“PAMUK TOHUMUNDA KENDİMİZE YETER DURUMA GELECEĞİZ”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ziyaretinde yaptığı açıklamada, kurumun pamuk üzerine yaptığı başarılı çalışmalar için teşekkür etti. Fakıbaba, “İnşallah ben inanıyorum Türkiye kendi tohumunu tek başına karşılayacaktır. Sulama ve pamuk alanlarını geliştirdikçe, tohum ithalatına ihtiyacımız kalmayacaktır. Şu anda tohumu yarı yarıya biz üretiyoruz. Özellikle toprağın suyla buluşturulması  bu ihtiyaç tamamen ortadan kaldırılacaktır. Pamuk tohumunda kendimize yeter duruma geleceğiz” ifadelerini kullandı.
Bu arada Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Bakan Fakıbaba’ya adının yazılı olduğu Nazilli Belediyespor forması ve uzun yaşam sepeti hediye etti.