İki gün süren yarışların sonucunda Özel Kuşadası Bahçeşehir Koleji öğrenci takımları Triatlon Türkiye Şampiyonası’nda Küçük Kızlar Türkiye 1.’liğini ve Küçük Erkekler Türkiye 2.’liğini kazandı. Ferdi Küçük Erkekler Türkiye 1.’si Ada Adasal; Küçük Kızlar Türkiye 1.’si Ayla Ergün, Alya Su Yazıcı ve Aylin Ergün; Küçük Erkekler Türkiye 2.’si Ada Adasal, Asil Ünal, Yağız Deniz Zırhlı, Sarp Ersoy Ofluoğlu, Alperen Can ve Emre Kirer oldu.

Türkiye Triatlon Federasyonu 2022 yarış takviminde bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü Gelibolu Triatlonu, 21-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Koşu, bisiklet ve tekrar koşu etaplarından oluşan duatlon yarışları ile başlayan organizasyonda ilk gün 1500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşuyu kapsayan standart mesafe triatlon yarışları koşuldu. Pazar günü 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bisikletle geçişini de içeren yarışta triatletler; sırasıyla iki bin 100 metre yüzdü, 112 kilometre bisiklete bindi ve 23 kilometre koştu.

İki gün boyunca güçlü rakiplerin boy gösterdiği bu yarışlara Kuşadası Bahçeşehir Koleji damgasını vurdu. Kuşadası Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Olcay Özbey, “Sporu akademik gelişimin bir parçası olarak görmekteyiz. Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve sportif alanlardaki hedeflerini de en iyi şekilde gerçekleştirmeleri için bütün olanaklarımızı seferber etmekteyiz. Kurum olarak bu tür faaliyetlerde öğrencilerimizin rol alabilmesi için onları her daim desteklemekte ve onların başarıları ile gurur duymaktayız.” diyerek sosyal ve spor etkinliklerine ne kadar önem verdiklerinin altını çizdi.